El Salvador er det farligste land

Lav stikkontakt om til trådløs oplader

Når man taler om trådløs opladning af mobiltelefonen, tænker man normalt på, at det vil foregå vandret. På en måtte af en slags, der ligger på et bord eller er integreret direkte i møblet. Sådan nogle løsninger har bl.a. IKEA præsenteret.

Men hvorfor skulle den trådløse opladning ikke kunne ske lodret. Hvis bare man sikrer, at den dyre smartphone ikke falder ned. Lodret opladning sparer plads. Ingen ledninger – og man kan lade det foregå i den nærmeste stikkontakt. Smart i f.eks. køkkenet.

Den franske elgigant LeGrand har som den første lanceret denne oplagte idé. Firmaets trådløse Radiant oplader kan placeres direkte i en stikkontakt og ligner bare en afdækningsplade, man har sat på. Enkelt og smart. I hvert fald i teorien.

LeGrands Radiant Wireless Charger leveres med et par integrerede klips, der holder mobilen på plads på væggen. Dertil kommer et ekstra 3,1 ampere USB stik, så man også kan give ny energi til en ekstra gadget, der måske ikke har trådløs opladning.

Radiant rummer trådløs opladning efter Qi standarden. Det betyder, at den kan bruges til nyere smartphones fra bl.a. Apple, Samsung, Sony, LG, Nokia og Motorola.

Her kan man så have mobilen siddende lodret i en stikkontakt på væggen. Så har man begge hænder frie til andre formål, kan holde en Skype dialog i gang, se video, høre musik osv. Helt uden generende ledninger og med telefonens front placerede kamera i perfekt position.

Ud fra billederne at dømme har LeGrand i første omgang lanceret den trådløse stikkontakt på det amerikanske marked. Men eftersom koncernen er global, kommer der nok også snart en variant, som passer til danske og europæiske elstik.

Den første Radiant Wireless Charger sælges kun som dobbeltstik. Det vil sige, at der til venstre for det trådløse panel sidder tre konventionelle stik, heraf det ene et USB. Prisen er 70 USD eller ca. 450 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

El Salvador er det farligste land