Facebook skifter mission

Nu kommer ABS bremser til elcykler

ABS bremser er i dag en selvfølgelig i personbiler, på lastvogne og på bedre motorcykler, men på almindelige cykler – der er de helt ukendt land.

ABS gør det først og fremmest muligt at bremse og dreje samtidig, ligesom de med små ryk får køretøjer til at bremse meget bedre på våd vej, i sne og på løst underlag.

Det er jo sådan set også fordele, der kunne være gode at have på en cykel, hvor hydrauliske skivebremser og rullebremser er de seneste tiltag.

Den tyske industri gigant Bosch, der bl.a. leverer ABS- og motor-elektronik til millioner af biler, udvider nu også sit repertoire til elcykler.

Fra efteråret vil de første elcykler med ABS komme på markedet, og de vil ifølge Bosch kunne forhindre op imod 25 pct. af alle de uheld og ulykker, som ecykler er involveret i.

Det nye Bosch eBike ABS er primært designet, så bremselængden forkortes, og cykelryttere bliver forhindret i at flyve over styret under kraftige opbremsninger.

Systemet indeholder sensorer, der måler hastigheden i både for- og baghjul. Skulle forhjulet begynde at blokere, og det bagerste løfter sig fra jorden, reagerer elektronikken på en brøkdel af et sekund og svækker bremsekraften på forhjulet.

Ifølge Bosch skal det sikre, at forhjulet fortsat ruller og kan drejes under opbremsning, og baghjulet hele tiden holder kontakt med jorden.

Ud over sensorerne i hjulene består Bosch ABS system af mekaniske skivebremser fra Magura, et digitalt display og en lille styreboks, der placeres under cykelstyret.

Som nævnt vil de første elcykler med ABS dukke op til efteråret. En bred markedsføring vil dog først ske næste år….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook skifter mission