Denne mobil kan lave musik

Retro-lyd til dagligstue

Jeg ved godt, at jeg nu risikerer at blive beskyldt for at være en nostalgiker. På det seneste har jeg nemlig skrevet flere historier, der peger lige så meget bagud i tiden som fremad.

Men jeg må svare nej til anklagen om at være gammeldauws.

Elektronik-, ur- og mobil-industrierne gennemlever bare en retro periode i øjeblikket, som afspejler sig i mange nye produkter i et traditionelt design. Det samme kan man se hos møbler, hvor ægte træ har fået et comeback.

(Foto: Hammacher Schlemmer)

Det seneste eksempel kommer her. Et moderne stereo-anlæg, der ligner et musik-møbel fra 1960’erne. Med næsten alle de lydkilder, man kunne drømme om. Både de gamle og de nye.

Nyheden bærer det lidt anonyme navn ”Multi Format Music Console”. Diskret er nok også et af de ord, som mange vil beskrive systemet med. Det er ikke så fremtrædende som 1970’ernes og 80’ernes Hi-Fi rack – på dansk ”stakke.” Samtidig ligner det noget, som vores forældre eller bedsteforældre har efterladt i stuen.

Det nye retro-anlæg kan f.eks. spille både grammofon-skiver på vinyl – sågar de helt gamle lakplader på 78 omdrejninger i minuttet. Der er FM-radio, men mærkelig nok ikke DAB+. Og der er cd-afspiller, men desværre ikke til kassetter.

(Foto: Hammacher Schlemmer)

Det var fortidens musik-kilder. Nutidens er repræsenteret med USB-nøgler og Bluetooth. Så kan man streame musikken fra sin mobiltelefon eller sende tonerne ud i trådløse højttalere. Det kunne jo være, at de to indbyggede bokse ikke spillede godt nok.

OK – surround sound kigger man også forgæves efter, men anlægget har jo aldrig påstået at være en hjemme-biograf. Til gengæld får man både en trådløs fjernbetjening og en app til mobilen med i prisen.

Mest retro ser multi-systemet ud, når man har de fire ben skruet på. Så får man atmosfære som borde, vitriner og tv for 50 og 60 år siden. Alternativt kan benene tages af, og anlægget placeres på et hylde. Her ses det bare knap så autentisk ud.

Hele herligheden koster 500 US dollars eller ca. 3.300 kroner….

(Indledningsfoto til artiklen: Hammacher Schlemmer)

(Foto: Hammacher Schlemmer)

(Foto: Hammacher Schlemmer)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Denne mobil kan lave musik