Leica giver igen lyd fra sig

Denne mobil kan lave musik

Smartphones kan efterhånden så mange ting, at det oprindelige formål – at tale mobilt i telefon – er skubbet helt i baggrunden. I dag gælder det mere om at tage fotos og videoer, spille computer-games, holde video møder, streame musik, købe online, betale trådløst og holde styr på sine sociale medier.

Det musikalske er også hjertet i denne nye smartphone. Men ikke det at lytte til andres musik. Snarere at lave sin egen. OP-S har nemlig en komplet synthesizer bygget sammen med mobilen.

Dér, hvor man ville forvente et tastatur at skrive på, hvis telefonen havde været en Blackberry, dukker nu et klaviatur op med en snes ekstra knapper til at styre lyd-effekter med.

(Foto: GRIS Design)

Ideen til OP-S kunne sagtens være kommet fra svenske Teenage Engineering, der har gjort sig berømt på elegant og farverigt lyd-udstyr. Desuden bygger Teenage folkene en hel kollektion, som IKEA sælger.

OP-S er dog ikke svensk, men spansk. Mere præcist fra GRIS Design i Madrid. Her har man skabt konceptet om at parre en smartphone med en synthesizer.

Bemærk ordet ”koncept”. OP-S er nemlig stadig kun en fungerende prototype. Ingen stor fabrikant af telefoner, musik-udstyr eller anden underholdnings-elektronik har købt ideen. Mærkelig nok.

Synthesizerens keyboard sidder som en skuffe, der glider ud under mobiltelefonen. (Foto: GRIS Design)

Den digitale audio arbejdsstation indeholder naturligvis elektronik i professionel kvalitet. Der er f.eks. fire mikrofoner en 32 bit digital-til-analog konverter (DAC) og en digital sound processor.

På fronten sidder også to højttalere, så man kan lytte med – hvis man da ikke bruger OP-S’ to separate hovedtelefon udgange. Meget specielt har telefonen også et separate kamera-modul, der trækkes ud i en skuffe på siden.

Musik er vel multimedia nu til dags, og streamer man sine kreationer via sociale medier, skal der helst følge levende billeder med tonerne.

(Foto: GRIS Design)

Til sidst afslører OP-S også på nok et punkt, at nyheden ikke bare er en smartphone, der kan musik. De fleste mobiltelefoner har ingen audio udgang – OP-S har to. Den ene kan bruges til monitor overvågning, mens man via den anden kobler højttalere, lydanlæg eller en laptop på.

Hvis OP-S havde eksisteret for 13 år siden, ville Aqua nok have skrevet deres ”Barbie Girl” på denne mobiltelefon….

(Indledningsfoto: GRIS Design)

Når keyboard skuffen er skubbet ind, fungerer OP-S som en almindelig Android telefon. (Foto: GRIS Design)

(Foto: GRIS Design)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Leica giver igen lyd fra sig