Smag, hvad der vises på skærmen

Goe gamle Timex vender tilbage

For mange år siden var Timex et meget udbredt urmærke på det danske marked. Urene så seje ud og kostede meget lidt i forhold til deres schweiziske forbilleder. Ergo sad Timex på armen hos rigtigt mange raske drenge.

Det var lang tid, før Apple revolutionerede urmarkedet med sit Watch. Også før schweizerne fik gang i modebranchen med de festlige Swatch ure. Og også lige inden den store bølge af japanske quartz ure som Seiko eller Citizen erobrede verden.

Men Timex har overlevet, selvom det ikke er meget, man hører til mærket nu om dage. Derfor er det nok værd at løfte øjenbrynet en smule, når Timex viser en kollektion af meget elegante smartwatches.

Timex viste sit første smartwatch i 2016, men det blev ikke nogen succes. I 2018 gik Timex i alliance med kinesiske Huami, der er et datterselskab af elektronik-giganten Xiaomi – verdens fjerdestørste fabrikant af smartphones.

I februar præsenterede Timex det første resultat af samarbejdet med Huami. Det var urmodellen R300. Det følges nu op af to ekstra modeller, der er både mere avancerede og flottere i udseende. Design og hardware er Timex’. Software, skærm og sensorer kommer fra Huami.

De to smartwatch nyheder er lagt ind som del af Timex’ Metropolitan familie. De fås både i en klassisk rund version med tilnavnet ”R” og i et firkantet design, som minder om Apple Watch. Det er Metropolitan S.

Her er Timex Metropolitan S varianten. (Foto: Timex)

Begge ure ser ud til at have flotte AMOLED skærme med høj opløsning og en kontrast, der gør det muligt at læse indholdet selv i direkte sollys. Spilletiden på en opladning skal være to uger, hvilket er meget længere end rivalerne.

Features og funktioner følger moden hos smartwatches af høj kvalitet. Det vil sige GPS, kompatibilitet med notifikationer fra både iPhone og Android, optisk pulsmåler samt software med kunstig intelligens, der overvåger brugerens helbred, aktivitets-niveau, søvn-kvalitet og fitness mål.

Timex Metropolitan R og S er vandtætte og kan skræddersys i betjening helt efter bærerens ønsker. Er der tale om et forretnings-menneske m/k, kan notfikationer om e-mails, kalender-aftaler og telefon-opkald, f.eks. lægges frem foran alle andre visninger på skærmen. I alt kan brugerne vælge 20 forskellige designs af skærmen.

Den runde Metropolitan R fås i farverne gun-metal eller rosa guld, mens man skal vælge S-modellen i enten sort eller rosa guld. Begge Timex ure skal koste 179 USD eller ca. 1.200 kroner, hvilket er noget billigere end rivalerne fra f.eks. Apple og Samsung.

Til sidst lige lidt om Timex. Firmaet har bygget ure siden 1854 og er i dag hollandsk-ejet med datterselskaber i USA, Timex Group markedsfører i dag armbåndsure under mærkerne Timex, Ferragamo, Versace, Guess, GC, Nautica, Versus og Ted Baker….

(Indledningsfoto til artiklen: Timex)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smag, hvad der vises på skærmen