Store PlayStation 5 dag nu den 11. juni

Libratone er reddet

Den danske fabrikant af smarte trådløse højttalere og øretelefoner – Libratone – gik egentlig konkurs for en måned siden, men ser ud til at være reddet på målstregen.

De nye ejere er ligesom Libratones tidligere aktionærer fra Kina. Tilsyneladende er de to grupper investorer relateret til hinanden, skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie ”Finans.

Libratone blev stiftet i 2009 af tre danskere, der vil skabe trendsættende Bluetooth højttalere i et glad og farverigt design. Det lykkedes rigtig godt i begyndelsen, hvor de trådløse danske bokse – og senere også øretelefoner – fik flot omtale i mange lande.

Danskernes succes fik opmærksomhed i Kina, hvor en investor-gruppe gik ind og købte virksomheden for et tre-cifret million-beløb i 2014. Siden er det gået voldsomt tilbage for Libratone, der er i de senere år har tabt over 600 millioner kroner.

Her er Libratones seneste nye produkt på markedet. Den trådløse mini højttaler Bird kan bl.a. styres ved hjælp af stemme kommandoer. (Foto: Libratone)

De nye investorer må have en tro på, at der fortsat er et marked for Libratones produkter i Europa. Det på trods af, at mange konkurrenter har kopieret den gode danske idé med et stilrent og farverigt design af lydprodukter.

Libratone har bl.a. markeret sig med en ”flagship store” på Strøget i København – midt blandt de store internationale modemærker. Det har dog ikke været nok til at vende et kæmpe minus til et plus.

Ifølge ”Finans” får fem af Libratones 18 ansatte i Danmark lov til at blive. Firmaets produkter vil fortsat blive lavet i Kina….

(Indledningsfoto til artiklen: Libratone)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Store PlayStation 5 dag nu den 11. juni