PlayStation 5 lancering udsat (opd)

Facebook ansatte går i virtuel strejke

Det kan godt være, at Mark Zuckerberg ikke ønsker at lade Facebook optræde som en aktiv part i  diskussionen om præsident Trumps aggressive social media indlæg om urolighederne i USA, men det er Zuckerbergs ansatte bestemt ikke enige i.

Ifølge ”New York Times” er et ukendt antal Facebook ansatte gået i en virtuel strejke for at protestere mod deres ejers og topchefs beslutning.

Modsat konkurrenterne fra Twitter har Facebook nemlig ikke stoppet præsidentens kontroversielle social media indlæg, som mange har fortolket som en opfordring til at bruge vold i forbindelse med race-urolighederne i USA.

Præsident Trump mener til gengæld, at hans indlæg er blevet misforstået. Han havde kun villet advare om, at regeringen stod klar til at bruge militæres National Guard til at skabe ro i gemytterne.

Langt fra alle synes, det er en god idé, at Facebook har ladet præsident Trump slippe igennem med social media indlæg, som Twitter har forbudt. (Foto: Tumisu / Pixabay)

En stor del af Facebooks ansatte arbejder hjemmefra på grund af Corona pandemien. De tager nu en dag fri i protest mod deres topleders manglende engagement i en touchy sag, der lige nu samler større overskrifter i USA’s medier end antallet af Corona smittede.

Når man skriver en e-mail til mange af Facebooks ansatte, vil man få et ”out of office” svar med en tilføjelse om, at ”de er ude at kontoret for at vise protest.”

Multi-milliardæren Mark Zuckerberg er for en gang skyld ikke kommet i modvind på grund af en ting, som Facebook har gjort. Snarere for ting, verdens største sociale medie ikke har gjort eller burde have gjort.

I fredags meldte Zuckerberg således ud, at Donald Trumps udmeldinger ikke brød Facebooks regler. Helt modsat hos Twitter, der stoppede indlæggene, fordi de var en ”forherligelse af vold.”

Zuckerberg og hans kolleger i Facebooks topledelse havde nok fejlvurderet, hvor meget negativ opsigt deres beslutning ville få både i USA og internationalt.

Donald Trump er ikke kun kommet i alvorlig modvind hos USA’s sorte befolkning. De store sociale medier er bestemt heller ikke glade for ham, selvom præsidenten er en stor kunde hos dem. (Foto: John Hain / Pixabay)

I hvert fald annoncerede Zuckerberg søndag aften, at Facebook ville donere 10 millioner dollars til grupper, der arbejder for race-lighed i USA.

Det er åbenbart ikke tilstrækkelig for Facebooks ansatte. De protesterer mod ledelsens behandling af Trump, og det er ikke første gang.

I efteråret underskrev hundrede af Facebook medarbejdere et åbent brev til Zuckerberg og co. Brevet kritiserede Facebooks accept af, at politikere må lyve i reklamer og indlæg på det sociale medie.

En talsmand for Facebook prøvede her i den forløbne weekend at kaste olie på de oprørske vande ved at udsende følgende kommentar:

”Vi forstår den smerte, som mange af vores folk føler lige nu – specielt blandt vores afro-amerikanske medarbejdere. Vi opfordrer vores ansatte til at sige det åbent, når de er uenige med vores ledelse. Vi lytter til ærligt feedback, inden vi tager svære beslutninger.”

Mange Facebook ansatte strejker nu i protest mod deres topchef Mark Zuckerberg. (Foto: Yang Jing / Unsplash)

USA’s præsident har truet med at lukke Twitter, fordi han er utilfreds med det sociale medies filtrering af hans tweets.

Trump elsker ellers at bruge netop Twitter som sin primære kommunikations-kanal til den store offentlighed. Ofte skriver han stribevis af tweets, hvor han angriber modstandere og kritikere.

Donald Trump har samtidig taget skridt til at fjerne de særlige fordele, som sociale medier nyder i forhold til aviser, tv og radio. Hidtil har Facebook, Twitter osv. ikke være juridisk ansvarlige for, hvad deres medlemmer skriver.

Muligvis har Mark Zuckerberg været bange for, hvad disse lov-ændringer kunne betyde for hans sociale medier Facebook, Whatsapp, Instagram og Messenger.

Ifølge det amerikanske online medie Axios skal Zuckerberg have talt med Trump på telefon, indne han i fredags meldte ud, at Facebook ikke ville gøre noget mod præsidentens indlæg….

(Indledningsfoto til artiklen: Tumisu / Pixabay)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PlayStation 5 lancering udsat (opd)