Forbudt at gemme sig bag ”cookie-mure”

iPhone 12 får superhurtig skærm

Det store spørgsmål er, om Apple kan holde sine traditionelle datoer i september til at præsentere dette ottes store høst af nye iPhones.

Corona pandemien har været hård ved Apples underleverandører i Kina, og rygterne har længe svirret om en forsinkelse. Nogle mener, at iPhone 12 måske kommer i oktober, andre i december og nogle sågar først efter nytår.

Næsten lige så vigtigt er, hvad iPhone 12 modellerne kommer til at indeholde. De informationer begynder nu at trille ind i en lind strøm fra de sociale medier i Kina, der sædvanligvis er godt orienterede om, hvad der foregår på landets elektronik fabrikker.

Én ting skulle dog være ret sikkert: Der kommer fire iPhone 12 modeller. Alle har for første gang OLED displays, men kun tre af dem 5G telefoni. Skærm-størrelserne vil ligge på mellem 5,4 og 6,7 tommer, og de to Pro modeller får displays, der er meget hurtigere end i dag.

Apple ventes at lancere hele fire iPhone 12 modeller til efteråret – iPhone 12, iPhone 12 Plus, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max. (Foto: PhoneArena)

Apple følger nemlig mode-trenden fra Android og forsyner sine 6,1 og 6,7 tommer skærme med hurtigere opdatering af billederne. I dag sker det 60 gange i sekundet (Hz), men fra iPhone 12 Pro får 120 Hz displays.

Det vil teoretisk set betyde, at skærmene bliver dobbelt så hurtige, hvilket især vil være en fordel ved visning af video og ved moderne computerspil.

Formentlig vælger Apple, at de nye ProMotion skærme er dynamiske. Det vil sige, at de skifter automatisk mellem 60 og 120 Hz alt efter det indhold, de skal vise. På den måde sparer Apple strøm.

Desuden ventes de nye iPhone displays at få Smart HDR, der skal reducere støj og ujævnheder på billeder, der er optaget under dårlige lysforhold.

Her er de ventede størrelser og amerikanske priser på de kommende iPhone 12 mobiler. (Infografik: John Prosser / Twitter)

Apple ventes også at give kameraerne på iPhone 12 en større overhaling. De bliver bedre til at tage fotos og video i lav belysning. De får også hurtigere autofokus, bedre billed-stabilisering (OIS).

Flere pixels eller højere opløsning på billed-sensorerne, som vi har set det på mange nye Android telefoner, kommer næppe på iPhone 12. Apple er angiveligt ikke tilfreds med billed-kvalitet og autofokus på de lige nu tilbudte sensorer på 64 megapixel eller højere.

Til gengæld skulle det være sikkert, at i hvert fald iPhone 12 Pro modellerne får avancerede Lidar sensorer ligesom den for nylig præsenterede iPad Pro tablet.

Lidar måler afstanden til foto-motivet meget præcist ved hjælp af laserstråler. Lidar arbejder så sammen med kameraets autofokus for at sikre skarpe billeder.

 

Endelig skal de to iPhone 12 telefoner få en zoom med tre gange optisk forstørrelse og en forbedret digital zoom uden så mange uskarpheder og tydelige billedpunkter.

Sandsynligvis får kun de to dyrere iPhone 12 Pro modeller Lidar og tre eller fire objektiver. De to billigere udgaver må nøjes med to kameraer på. Af prismæssige grunde må de nok også undvære en separat tele-linse.

Et andet punkt, hvor Apple har haft en svaghed i forhold til Android mobiler, er batteriernes størrelse – og dermed det antal timer, en iPhone kan køre på en opladning. Således venter man, at i hvert fald den dyre iPhone 12 Pro Max får forstørret sit batteri til 4.400 mAh. Det er 500 mAh mere kapacitet end i dag.

Selvfølgelig forsyner Apple sine nye iPhone 12’ere med sin seneste A14 Bionic processor. De får som de første Apple telefoner 5G integreret, og bjælken i toppen af skærmen bliver knap så dominerende.

iPhone 12 får omsider 5G telefoni. Desuden skal den sorte bjælke i toppen af skærmen blive mindre dominerende end i dag. (Foto: Weibo)

Det skal nemlig være lykkedes Apple at få sin Face ID til at fylde mindre, samtidig med at ansigts-genkendelsen kan fungere bredere. Brugeren behøver ikke at stå lige foran kameraet.

Alle disse informationer skal man naturligvis tage med et gran salt. Der er jo mindst fire måneder til Apples tidligste premiere-dato for iPhone 12.

På den anden side plejer spåmænd og analytikere at være ganske tæt på virkeligheden på dette tidspunkt af året….

(Indledningsfoto til artiklen: PhoneArena

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forbudt at gemme sig bag ”cookie-mure”