Kog vand med larm

Klokken slået for Corona

Schweiziske Urwerk er ikke kendt i den brede befolkning. De få, der kender mærket, ved, at Urwerk bygger nogle af de mest avancerede ure i verden. Alle mekaniske og håndlavede – og med et design, der er inspireret af science-fiction.

Det gælder også for det helt nye Urwerk Ur-100 Gold Edition ”Fight” C19. Uret ligner noget, der er taget direkte ud af en Star Wars film, selvom Luke Skywalker og co. jo næppe vil gå med noget mekanisk på håndleddet. Alt i fremtidens stjernekrig er vel digitalt.

Alle Urwerks ure kan noget særligt. Det gælder naturligvis også for UR-100, der lade små roterende satellitter vise tiden. Satellitterne viser også minuttallet, mens de bevæger sig rundt på en grøn baggrund. Urwerk kalder det selv for en kosmisk ballet.

(Foto: Urwerk)

Anyway – Urwerk lancerede sin nyeste kreation den 4. maj, der er den officielle ”World Star Wars Day”. Samtidig meddelte Urwerk, at det første af de kun 25 eksemplarer, som bliver produceret af Fight C19 vil gå på online auktion. Den holdes fredag den 8. maj klokken 16 dansk tid.

Da urkassen er fremstillet af en solid blok 18 karat guld, er alene materiale-prisen høj. Urwerk produkter er typisk samler-objekter, så mon ikke buddene på det meget sjældne ur bliver astronomisk høj.

Køberen kan så selv vælge den Corona-relaterede velgørenhed, som beløbet skal sendes til.

Set fra siden kan det nye ur godt ligne en ufo. (Foto: Urwerk)

For fagfolk kommer her lidt flere specifikationer:

  • Urværket er mekanisk og automatisk og reguleres af Urwerks eget Windfänger system med spiral-formet planet-gear.
  • Uret har 39 juveler og en gang-reserve på 48 timer. Glasset er af safir krystal, og uret er vandtæt ned til 30 meter under vand.
  • Urkassen er fremstillet af ét stykke 18 karat 2N gult guld. Den måler 41 mm i bredden, 49 mm i længden og 14 mm i tykkelsen…

(Indledningsfoto til artiklen: Urwerk)

(Foto: Urwerk)

(Foto: Urwerk)

(Foto: Urwerk)

 

 

 

 

 

 

 

 

1 kommentar

  • Ӏt is perfect time to make a feѡ plans for the longer tеrm
    and it’s time to be happy. I have learn this post and if I mаy just I wish to recommend you some attention-gгabbing things or
    suggestions. Perhaps you can writе subseԛuent ɑrticles regarding this article.
    I want to lеarn more issues apprοximately it!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kog vand med larm