Wayv er cyklistens lysshow på ryggen

Danskernes kontor-printere er oldgamle

Det kan godt være, at små og mellemstore virksomheder mener, at de er med på moden, når det gælder internet, mobiltelefoner og sociale medier. Til gengæld bruger mange af dem oldgamle printere, når de skal have ting skrevet ud på papir.

Knap halvdelen af de danske firmaer og kontorer har printere, der er over fem år gamle. Langt størstedelen er laserprintere, viser en ny analyse, som Epson har foretaget.

Som led i undersøgelsen er 200 it-beslutningstagere i mindre og mellemstore danske virksomheder blevet interviewet om deres nuværende printere og deres begrundelse for eventuelt at købe nye.

Tilsyneladende ligger printere langt nede på ønskesedlen. Virksomhederne vil hellere satse på andre it-apparater for at skabe øget effektivitet eller besparelser på længere sigt.

Når virksomhederne så køber en ny printer, er det som regel, fordi de gamle gik i stykker. Andre argumenter som f.eks. højere driftsikkerhed, øget hastighed eller lavere strømforbrug vejer mindre tungt.

Ifølge Epsons nye analyse har kører 49 pct. af de danske virksomheder med printere, der er ældre end fem år. To af tre holder sig til laserprintere (68 pct). Kun 12 pct. ser inkjet eller blæk-printere som den bedre teknologi.

De fleste it-beslutningstagere mener således, at laserprintere har lavere driftsomkostninger. En teori, der langt fra er korrekt i virkeligheden. Blæk-printerne har ofte lavere omkostninger, og den første side er skrevet langt hurtigere end på laserprinterne – fortæller Epson.

Epsons danske business manager Johnny Frederiksen mener, at det nok er dårlige oplevelser med ældre generationer af blækprintere, som har givet teknologien det dårlige ry hos de it-ansvarlige.

Danske virksomheder foretrækker som regel laserprintere, hvilket langt fra altid er en fordel for prisen pr. side.

”Printer industrien har udviklet sig stærkt i de seneste år. Det gælder især inden for inkjet. I dag kan en moderne blækprinter give op til 50 pct. besparelser pr. udskrevet side i forhold til ældre maskiner. Man kan faktisk udskrive dobbelt så meget til samme pris,” forklarer Johnny Frederiksen.

Et andet område, hvor blækprintere og inkjet har en fordel, er på strømforbruget: En laserprinter skal først varmes op til høje temperaturer og er derfor dyr, når der bare skal udskrive et par enkelte sider.

Endelig udsender inkjet printere ikke bittesmå luftbårne partikler, som er alt andet end sunde at indånde. Det har i årtier været et af laserprinternes problemer….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wayv er cyklistens lysshow på ryggen