Snakken er det værste

Ny Huawei P30 tager flotte fotos

Om to uger er spændingen forløst. Huawei har så løftet det officielle slør for sin nye P30 supertelefon, som de fleste forventer vil sætte helt nye standarder for fotografering med en mobil.

Rygterne svirrer som altid på nettet før en vigtig lancering af en ny smartphone. I tilfældet P30 dukker der dagligt nye informationer og billeder op via det kinesiske sociale medie Weibo. Well – Kina er jo også Huaweis hjemmebane, og Huawei det største mobilmærke i Kina.

De nyeste ”gætte-billeder” passer meget godt i spænd med, hvad vi tidligere har set. Den store P30 Pro model kommer således med fire kameraer på ryggen, mens den ”almindelige” P30 må nøjes med tre.

Huawei P30 Pro får et fjerde kamera, der skal kunne tage 10 gange zoom billeder uden tab i kvaliteten.

Alle kameraer har haft tyske Leica med inde over – også selfie skyderen på fronten. Den sætter nye rekorder ved at have en billedsensor på hele 32 megapixel. Så må selfies da kunne blive både lysstærke og detaljerede ned i mindste pore i huden.

Huawei P30 ventes at indeholde en zoom med 5 gange tabsfri forstørrelse. Storebror Pro udnytter sit fjerde kamera til en ToF sensor (Time of Flight), der skal levere 10 gange zoom – igen uden tab af billedkvalitet.

Kameraerne skal desuden få forbedret kunstig intelligens og en rigtig lækker ”Night Mode”, der skal kunne bringe detaljer og farver frem, som ellers ville være forsvundet i mørket.

I går skrev jeg her på bloggen, at Huawei var blevet afsløret i at bruge fotos taget med professionelle spejlrefleks kameraer i reklamer, der skulle få folk til at tro, at billederne kom fra den nye P30 mobil.

Nu viser Huawei, at det slet ikke var nødvendigt at “snyde”. Kameraerne på P30 Pro er nemlig fremragende i sig selv. Hvilket vel også er nødvendigt, når man har ambitioner om at skabe verdens bedste kameramobil.

Huawei har nemlig udsendt en ny serie af billeder, der er taget med en P30 Pro telefon ved en koncert med det britiske boy band Blue. Skuddene – se foto – er delt op i tre, hvor man kan sammenligne et normalt format foto med en tæt-på optagelse og et super-zoomet billede. De to sidste udnytter den nye ToF linse på P30 Pro.

Baseret på de nye billeder kan man ikke sige meget andet end, at P30 Pro tager imponerende gode billeder. Selv nærbillederne er flot skarpe, og umiddelbart ser der ikke ud til at være et tab i detaljer.  Super-zoom billedet er dog uskarpt, hvilket sikkert kan forklares med de dårlige lysforhold under en koncert.

Begge modeller får Huaweis seneste Kirin 980 processor indbygget, der også kendes fra den nuværende topmodel Mate 20. Den nye P30 model får 6 GB RAM og 128 GB RAM som standard, mens den dyrere Pro udgave disker op med 8 GB RAM og valget mellem 128, 256 eller 512 GB i lageret.

Huawei P30 nøjes med en lille dråbe i toppen af skærmen til at gemme selfie skyderen på 32 megapixel” Fingeraftryks skanneren ligger under display glasset – ligesom på den nuværende Huawei Mate 20 Pro model.

Hvis rygterne holder vand, får Huawei P30 både USB-C og et traditionelt 3,5 mm hovedtelefon stik. Dét mangler på Pro modellen, der i stedet har en skuffe til SIM og de nye små nanoSD kort.

I begge telefoner vil højttaleren sprede sin lyd ud nederst på telefonen. Begge får også en helt ny antenne i øverste halvdelen, mens P30 Pro også skal få en ”IR Blaster” til direkte trådløs kommunikation mellem f.eks to mobiler.

Topmodellen Pro får nok også den hurtigste oplader i den nye Huawei familie, der ud over P30 og P30 Pro også består af en P30 Lite model. Pro’ens strømforsyning skal levere imponerende 40 watt, mens den normale P30 må klare sig med ganske rappe 22,5 watt.

Endelig vil Huawei producere P30 i en ny fjerde farve. En flot Sunrise Red, som I kan se på indlednings-billedet til denne artikel. Det er dog ikke sikkert, at den røde kommer til Danmark. Huawei varierer farvevalget fra land til land – og i nogle tilfælde får ét teleselskab eller butikskæde sin helt eget kulør.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snakken er det værste