Kaffe med Porsche motor

Har OnePlus Androids svar på iPhone SE?

(Opdateret) I går kunne Leifshows fortælle, at Apple genbruger gammel teknologi for at kunne præsentere en billigere iPhone – nemlig den nye SE. Den er over 90 pct. en tre år gammel iPhone 8, der sælges til en lavere pris og markedsføres som ny. Højst sandsynligt kan Apple få en ny bestseller af den mix.

Spørgsmålet er, om OnePlus er på vej med samme opskrift. OnePlus har nemlig to udfordringer i et vigende marked: Dels er det risikabelt kun at have én produkt familie – nemlig den nye OnePlus 8. Dels er den ikke specielt billig længere.

Derfor mangler OnePlus et produkt, der kan opretholde mærkets gamle og succesrige ry som ”flagship killer”. Samtidig kan OnePlus også godt se, at mange forbrugere bevæger sig mod at købe relativt billige mellemklasse telefoner, der kan næsten lige så meget som de dyre.

Mange havde forventet, at OnePlus ville have lanceret en Z eller Lite model som lillebror, da OnePlus præsenterede sin nye 8’er for et par uger siden. Måske OnePlus har ventet lidt med den, fordi Apple skulle vise sin iPhone SE først og åbne døre for en OnePlus Z.

For et par måneder siden var dette spionfoto fremme af OnePlus8 Lite alias OnePlus Z. (Foto: Onleaks / 91Mobiles)

Ifølge de altid meget aktive sociale medier i Kina pønser OnePlus på at skabe Android-verdenens svar på iPhone SE. Den skal langt hen ad vejen bygge på lidt ældre teknologi fra OnePlus 7, men gøres lækker med fræk markedsføring og en aggressiv pris.

Z alias 8 Lite skal have premiere i juli, hvilket også vil være et brud på OnePlus’ traditioner. De siger, at der kommer en helt ny generation mobiler hvert år i foråret. Et halvt år senere kommer så en T-model med forbedringer i forhold til forårets telefon.

Ved at lancere Z i juli kan OnePlus udnytte, at det store publikum stadig er præget af Corona krisen og nok mere motiveret for at købe en relativ billig mobil end at ofre mange penge på et flagskib som OnePlus 8 eller OnePlus 8 Pro.

Branche-kendere på det sociale medie Weibo i Kina vil vide, at Z langt hen ad vejen skal rumme de samme komponenter som OnePlus 7 fra 2019. Det vil sige samme chassis, samme kameraer og samme batteri, som OnePlus vil kunne få til lavere priser end for godt et år siden.

Efter de kinesiske sociale medier er Twitter nu også hoppet med på OnePlus Z vognen. (Foto: Twitter)

Muligvis vil OnePlus bruge samme trick som Apple og lægge en mere moderne processor i. Rygterne vil vide, at OnePlus vil købe den hos MediaTek i Taiwan for at spare penge i forhold til Qualcomm’s ret dyre Snapdragon chips fra USA.

Desuden ville det være typisk OnePlus at gøre Z ekstra interessant ved at give telefonen en hurtigere skærm – f.eks. med 90 Hz opdatering i stedet for de almindelige 60 Hz. Det vil også skabe afstand til OnePlus’ rivaler i Android lejren.

På kamerasiden vil OnePlus helt sikkert overgå Apple, der kun byder på en enkelt billed-skyder for 3.700 kroner. Til samme pris vil OnePlus kunne levere tre kameraer, der kan overtages fra OnePlus 7 – sikkert med forbedringer i software.

Nu sammenligner jeg hele tiden med Apples nye iPhone SE som en direkte konkurrent til Z. OnePlus kunne dog også sagtens gå i flæsket på Samsungs A-klasse telefoner og Huaweis Lite modeller….

(Indledningsfoto til artiklen: OnePlus)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kaffe med Porsche motor