BMW accepterer omsider Android

Hvad Apple vil huskes for

Nu er det heldigvis ikke sådan, at Apple skal lukke og slukke lige med det samme. Ikke desto mindre er Apples topchef Tim Cook begyndt at spekulere på virksomhedens eftermæle. Hvad skal Apple huskes for i fremtidens digitale historie-bøger?

Hvad synes I selv? Mange vil uden tvivl sige iPhone. Andre MacBooks, den første Macintosh computer, iPads, AirPods eller iTunes.

Sådan er det slet ikke hos Apples øverste. Han vil hellere have, at Apple vil blive husket som en healthcare virksomhed. Måske på linie med medicinal-firmaer som Eli Lilly eller Novo Nordisk.

Apples topchef har givet et opsigtsvækkende interview med et asiatisk business medie. (Foto: Apple)

Det afslører Tim Cook i et interview med det store japanske erhvervs-medie Nikkei Asian Review. Her citeres Apples CEO bl.a. for:

”Hvis I spørger mig, hvad Apples største bidrag til menneskeheden har været – så vil det være i healthcare- og sundheds-området.”

Cook henviser samtidig til iPhone og Apple Watch uret, der efterhånden kan hjælpe mange mennesker med at holde styr på deres helbred. Uret kan f.eks. udskrive elektro-kardiogrammer (ECG) og ventes næste år at få en nålestik-fri måling af blodsukker. Vigtigt for diabetikere over hele verden.

Apple Watch kan i dag bruges til at lave et elektro-kardiogram af bærerens hjertetilstand. Det næste bliver formentlig, at uret kan måle blodsukker niveauer, uden at brugeren skal stikke sig med en nål. (Foto: Apple)

Tim Cook understreger, at Apple gerne vil have folk til at passe bedre på deres sundhed. I den forbindelse skal de tjekke deres krop meget oftere, end de gør i dag:

”Det er kun meget få mennesker, der får lavet en ECG af deres hjerte-rytme bare én gang om året. I dag sidder ECG-apparatet på dit handled og kan samtidig vise klokken og spille musik. Apple Watch har allerede reddet adskillige liv.”

Den seneste nye historie i amerikanske medier er, hvordan ECG funktionen på Apple Watch reddede en mand fra er hjerte-anfald, fordi uret registrerede en uregelmæssig hjerterytme (AFib) hos ham. Manden anede slet ikke, at hans “motor” trængte til eftersyn.

(Indledningsfoto til artiklen: Apple)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BMW accepterer omsider Android