Nye Samsung mobil-kameraer skuffer lidt

Trump er endt på Vimmersvej

Vimmersvej og Vimmersvej og Vimmersvej. Omkvædet fra Bamses Venners evergreen kender alle danskere mellem 0 og 100, og de fleste kan såmænd også nynne og synge med helt uden problemer.

I USA synger man a-weema-weh, a-weema-weh og a-weem-weh på samme omkvæd. Melodien er nemlig oprindelig amerikansk, og Bamse lagde bare sin egen danske tekst på sangen, der oprindeligt stammer tilbage fra 1938.

Så langt tilbage kan de færreste huske, men ”The Lion Sleeps Tonight” – det er den originale titel – fik et comeback for et par år siden via Disney-filmen ”Løvernes Konge.”

Nu er den så tilbage med ingen ringere end USA’s præsident Donald Trump i hovedrollen. Vimmersvej er nu afløst af ”vote him away” på engelsk.

De færreste havde nok set, at den venlige gamle evergreen skulle ende med at blive høj-politisk. Elsket af demokraterne i USA og alle dem, som ryster på hovedet af Trumps påfund og udtalelser. Og lige så meget hadet af republikanerne, der ikke tåler, at nogen siger – eller synger – noget skeptisk om deres præsident.

Sangens nye titel er “The Liar Tweets Tonite”. Den er indsunger af den amerikanske komikerf Roy Zimmerman, der bestemt ikke er en stor fan af Trump.

Undervejs i den nye tekst bliver præsidenten beskrevet som en selv-forelsket løgner, der altid beskylder andre for at begå fejl. Selv er han aldeles perfekt.

I sangen konfronterer Zimmerman også præsidenten med dennes meget forskellige udtalelser om og vurderinger af Corona pandemien. Først sammenlignede Trump COVID-19 med en almindelig snue. Dernæst som demokratiske modstanderes forsøg på at vælte ham. I dag er USA det land i verden, der har flest Corona-smittede og -dræbte.

Den musikalske video gør også grin med Donald Trumps daglige presse-konferencer om Corona krisen. Her kommer præsidenten ustandseligt op at skændes med journalisterne og modsiger, hvad sundheds-eksperter vurderer:

”Hold mund reportere, ti læger, ti videnskabs-nørder,” hedder det i den nye sangtekst. Eller han parodierer Trumps konstante selv-ros trods tusinder af Corona-dræbte: ”Se mine seertal går igen helt amok, så længe jeg kun fortæller glade ting”….

Den skægge video blev offentliggjort i går på Facebook profilen hos den venstre-orienterede Occupy Democrats. Allerede i aftes havde den fået over 200.000 likes, delt 360.000 gange og afspillet 12 millioner gange. Også på Zimmermanns egen Facebook profil er videoen set over en million gange….

(Indledningsfoto til artiklen: Erika Wittlieb / Pixabay)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye Samsung mobil-kameraer skuffer lidt