Office hedder Microsoft 365 fra næste uge

Smart måde at drikke vin på

Som seriøs vindrikker ved du naturligvis godt, at vinens temperatur er meget vigtig for dens smag. Desuden kan en flaske vin sjældent holde sig mere end et par dage, efter at den har været åbnet.

Ingeniører og vinkypere hos italienske Albicchiere hævder nu, at de har løst begge udfordringer på en både smart og betjeningsvenlig måde.

I udseende minder firmaets nye Albi mest af alt om en sodavands-maskine, men lad jer ikke snyde. Albi kan holde vinen ved præcist den temperatur, man ønsker det via den medfølgende smartphone app.

Vin skal kunne holde sig frisk i seks måneder, hvis den hældes i Albi automaten. Foto: Albichierre)

Man kan enten justere temperaturen manuelt selv eller lade Albi genkende vinen selv ved hjælp af stregkoden på flasken eller et lille NFC kort, som nogle vinfabrikanter lægger ved deres flasker.  Så kan vinen blive afkølet ned til fire grader celsius op på til 39 grader. Når vi nu er ved ekstremerne.

Albi beholderen er så tæt, at vinen i den kan holde sig i seks måneder efter at være hældt over fra flaske. Det er otte gange længere end noget andet system på markedet.

Smart for dem, der ikke drikker en hel flaske vin ad gangen, men måske kun et glas om dagen. Og praktisk, fordi man så ikke kasserer så meget god vin. Ifølge Albicchiere smider hver nord-europæisk husholdning to glas vin ud om ugen.

Man kan tjewkke temperatur og liggetid på et display på Albi. (Foto: Albichierre)

Til sidst skal jeg lige nævne, at Albi også er kompatibel med Amazons digitale Alexa assistent. Det betyder, at man kan give sin vin-automat kommandoer med sin stemme. Eller man kan lade Alexa dæmpe lyset, spille lidt hyggemusik og hælde et glas vin op til sig.

Albicchiere har sendt sin Albi Smart Wine Preserver and Dispenser til crowd funding på iværksætter portalen Indiegogo for at samle penge til en storproduktion. Det ønskede beløb er for længst nået, men interesserede kan fortsat forudbestille en Albi med 30 procent rabat. Vin-automaten koster 249 euro eller 2.128 kroner….

(Indledningsfoto til artiklen: Albicchiere)

Sig til Albi, at den skal hælde et glas vin op, og automaten lystrer. (Foto: Albichierre)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Office hedder Microsoft 365 fra næste uge