En AirBag til AirPods

Skype svarer igen på Zoom (opd)

COVID-19 har sine side-effekter, som de færreste havde regnet med. For eksempel har virus epidemien pludseligt fået en let hensygnende software kategori til at blive en kæmpehit – video konferencerne.

Med folk tvunget hjem fra deres kontorer, skoler og universiteter for at undgå spredning af Corona virus, er telefon-møder med billede på blevet nærmest hvermands eje.

I hvert fald ser man pc-, tablet- og smartphone-brugere i alle aldre sidde foran skærmen og holde video-samtaler. Når man nu ikke må møde kolleger, kunder, venner og familie i det virkelige liv, må man klare sig med det næstbedste – den virtuelle.

(Foto: Microsoft)

 

Til stor irritation for Microsoft, Google, Apple og Facebook har en helt ny spiller på banen set mulighederne bedre end alle andre. Zoom har i de seneste par uger været den mest downloadede app i den vestlige verden.

Zoom har sine problemer og svagheder med online sikkerheden, men programmet er indiskutabelt det nemmeste på markedet. Zoom kræver f.eks. ikke, at deltagerne har abonnement på app’en. Kun værten, der inviterer, skal have et. De øvrige kan blot hoppe på via internet eller mobiltelefonen.

Facebook reagerede torsdag ved at udvide sin Messenger app til pc’er og Mac med en brugbar gruppe-funktion. Nu kan man snakke på video med adskillige mennesker på samme tid. De vises i hver sit lille vindue på skærmen  Dog skal de alle være medlem af Facebook – og det er de fleste jo allerede.

(Foto: Microsoft)

Mange har undret sig over, hvad Skype lavede. Det oprindeligt dansk- og svensk-udviklede program skabte jo fænomenet internet-telefoni for folket. Inklusive billed-samtaler.

Skype ejes i dag af Microsoft, og svaret herfra kom fredag. Det hedder ”Meet Now” og har kopieret Zooms vigtigste salgs-argument. Deltagerne behøver ikke at have Skype installeret.

Man kan oprette sin video-konference på Skypes hjemmeside og med bare tre-fire klik have det hele klar. Invitér deltagerne via et simpelt link eller en Share knap på skærmen.

Har den inviterede person Skype installeret, vil app’en automatisk blive åbnet af opkaldet. Har man ikke, vil Meet Now åbne sin web-klient, der arbejder i enten Microsofts Edge eller Googles Chrome browser. Apples Safari eller Firefox på Windows fungerer ikke.

(Skærmbillede: Skype)

Skypes software er velprøvet gennem adskillige år. Der er ingen børne-sygdomme eller problemer med sikkerheden som hos Zoom. Derfor skal Meet Now nok vinde tabt terræn tilbage for Microsoft.

Skype kan arbejde med op til 50 konference deltagere ad gangen, som i princippet kan være fysisk placeret over hele verden, Er 50 ikke nok, må man nok ty til Zoom. Her er den maksimale grænse 100 personer i samme video opkald.

Hvis I har Skype installeret på jeres pc, tablet eller mobil, skulle opdateringen med Meet Now ligge klar til download. Sikkert værd at tjekke for mange….

(Indledningsfoto til artiklen: Benjamin Alexander / Pixabay)

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En AirBag til AirPods