Vovse - kør mig til Tivoli

Hvor finder man sin nye partner?

Det der med at gå i byen for at finde en ny kæreste, er helt ytt nutildags. Det er der ikke noget nyt i. I dag er man unormal, hvis man ikke er medlem af en dating service online. Både, når man er ung teenager eller voksen bedsteforælder.

Dating og sex-tjenester har vokset sig til at være blandt de stærkest omsættende tjenester på internet. Derfor vil Facebook også have sit stykke af kagen, selvom den europæiske lancering af Facebook Dating blev udskudt på ubestemt tid i fredags.

Tilsvarende i Danmark, hvor stifterne af Dating.dk er blevet mange-millionærer på folks problemer med at finde en partner i den virkelige verden. En af folkene bag Dating.dk er nu medlem af tv’s ”Løvernes hule” og hjælper andre iværksættere i gang.

En ny analyse fra Stanford University i Californien afslører nu, at de fleste amerikanere i dag møder hinanden via nettet. Det gør næsten fire af ti – 39 procent. På andenpladsen kommer den mere klassiske ”via venner” med 33 procent.

Mere tankevækkende er måske den historiske igennem de seneste 25 år. I 1995 fandt kun to procent hinanden på internet. Nu er det 20 gange flere, fortæller forskerne fra Stanford.

(Infografik: Statista.com)

Møderne foregår langt fra via etablerede dating-services som Tinder eller eHarmony. Også sociale medier som Facebook eller Instagram er populære platforme til at finde en partner.

Ud over nettet er det også blevet meget mere udbredt i de seneste 25 år at finde en kæreste eller flirt på bar eller restaurant. I hvert fald i USA. I Danmark var det da allerede den mest populære facon i 1990’erne husker jeg.

Alle andre måder at mødes på er til gengæld på retur, viser undersøgelsen. Det vil sige via venner, familie, i skolen eller på arbejde. Langt de fleste – 81 procent – møder helt nye mennesker, som de ikke kendte i forvejen. Kun 11 procent via Kirsten Giftekniv metoden og introduktion, mens otte procent af parrene kender hinanden fra barndom og skoletid.

Stanford researcherne kan kun taget hetero-seksuelle par med i deres undersøgelse. Det skyldes, at homo-seksuelle er en minoritet i samfundet og i langt højere grad bruger nettet til kontakt-søgning.

Jeg skal ikke kunne sige, om måden at møde hinanden på er meget anderledes i Danmark.At internet også ligger som nummer ét i dag, lyder dog meget sandsynligt….

(Indledningsfoto til artiklen: Athree23 / Pixabay)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vovse - kør mig til Tivoli