Kan din telefon få COVID-19?

Samsung bygger mobil til USA’s militær

Mens Huawei efterhånden er udelukket helt fra at sælge varer i USA og handle med amerikanske elektronik virksomheder, er Samsung åbenbart langt inde i varmen i det Hvide Hus.

Til sommer skal Samsung nemlig levere de første af et ukendt antal special-byggede smartphones til det amerikanske forsvars-ministerium. Mobilerne skal både bruges af militæret og andre tjenester i USA, der har brug for ekstra sikkerhed i forbindelse med deres telefoni og data-overførsler.

Den nye Samsung Galaxy S20 5G UW hedder TE i enden. Det står for ”Tactical Edition” og dækker over, at telefonen indeholder et dobbelt lag kryptering, der kan håndtere top-hemmelige informationer.

(Foto: Samsung)

Mobilen kan også på få sekunder forbinde sig med både USA’s offentlige 4G og 5G mobilnet og med de lukkede radio-systemer, som militæret, Secret Service og de amerikanske efterretnings-tjenester anvender.

TE-udgaven bygger på den normale Galaxy S20 telefon, der kan købes frit overalt – også i danske butikker. Den er dog pakket ind i langt mere solide klæder og vil med sin ekstra elektronik aldrig komme til salg offentligt.

Jeg kunne ellers godt forestille mig, at en del danske eks-soldater, sikkerheds-folk og outdoor entusiaster ville være interesseret. Galaxy S20 5G UW TE får nemlig andre håndværker-telefoner på markedet til at lige sart undertøj.

Skærmen på den militære Samsung Galaxy S20 kan selvfølgelig betjenes med handsker på. (Foto: Samsung)

USA’s militære Samsung har samme AMOLED skærm på 6,2 tommer i Quad HD kvalitet som den civile version. Displayet er dog gemt bag endnu hårdere Gorilla Glass og er helt tæt over for vand, stød og snavs.

Skærmen har også en speciel ”Night Vision Mode”, der slukker skærmens normale baggrunds-belysning, når brugeren har briller eller masker med natte-syn på.

TE-modellen kører med en amerikansk Qualcomm Snapdragon 865 som motor. Den kan sprede sig på 12 GB RAM og 128 GB lager. Sidstnævnte kan udvides til 1 TB, hvis man bærer rundt på store mængder data.

Galaxy S20 5G UW TE kan også fungere som en walkie-talkie. (Foto: Samsung)

Den militære Samsung har tre kameraer på ryggen, Wi-Fi 6 og multi Ethernet af hensyn til de militære data-net. Batteriet er på 4.000 mAh og kan oplades både trådløst og via kabel.

Styresystem er er Google Android 10 med Samsungs One UI 2 brugerflade oven på. Efter sigende gemmer telefonen også på andre finesser, der er lagt oven på Android.

De er naturligvis hemmelige – og alligevel ikke 100 procent. Samsung mobilen er f.eks. udstyret med en ”Stealth Mode”, der kan slukke al radio-kommunikation og stråling på et sekund. Det er jo ikke altid, at soldater ønsker at blive set af modstanderne.

Den normale Galaxy telefon er klædt i en mere solid kamp-uniform. (Foto: Samsung)

DualDAR er betegnelsen for det dobbelte lag kryptering, der beskytter alle data og samtaler via den hårdføre mobil. Krypteringen er på militært NSA-godkendt niveau. Den tillader bl.a. privat sms og walkie-talkie services.

Galaxy S20 5G UW TE er i øvrigt ikke den første smartphone, som Samsung har leveret til USA’s militær. Det bruger i øjeblikket et antal Galaxy S9 Tactical Edition mobiler, der er et par år gamle….

(Indledningsfoto til artiklen: Samsung)

(Foto: Samsung)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan din telefon få COVID-19?