Motorola går i flæsket på Samsung

Her kan man tale om gennemsigtig lyd

Der er gået lidt mode i at fremstille ting og gadges, der er gennemsigtige. Så kan man ikke længere holde hemmeligt, hvad køberen får for prisen, og man kan kigge med, når mobilen eller højttaleren er i arbejde.

Gearbox har nu udvidet det transparente look til også at omfatte en klassisk pladespiller. I forhold til en mobiltelefon er der meget mere at se på indendørs. Grammofonen har motor, remme og masser af lidt gammeldags elektronik at studere bag glasset. Ikke kun chips, batteri og displayet bagfra som i en smartphone.

Designet er meget klassisk. Faktisk skal man helt tilbage til 1955 for at finde forbilledet for den nye Gearbox Automatic Turntable MkII. For 65 år siden præsenterede den btyske designer Dieter Rams den berømte Braun PC 3 SV pladespiller. Nordisk ren i linierne, men dog ikke gennemsigtig som dens arvtager fra 2020.

Gearbox er ikke kun gennemsigtig med en pladetallerken af glas.Indendørs sidder også en ægte rørforstærker. (Foto: Gearbox)

Gearbox fremstilles af den østrigske pladespiller specialist Pro-ject, der gennem årene har stået for både elegante standard grammofoner og mere specielle varianter. Det er f.eks. pladespillere, der i deres design fejrer berømte album-udgivelser eller kunstnere som Beatles. Pro-ject bygger desuden forstærkere og højttalere i topkvalitet.

Gearbox nyheden til denne artikel har bæltedrev i stedet for en direct drive motor lige under pladetallerkenen. Det skal give mindre rummel og færre vibrationer. Desuden ser det mere cool ud.

Helt moderne er det, at pladespilleren også rummer Bluetooth. Så kan man streame digital musik trådløst fra sin smartphone, når udvalget i sin samling af analoge vinyl skiver er afspillet.

Her ses forbillede og moderne arvtager på samme foto: Til venstre ses den legendariske Braun pladespiller fra 1955. (Foto: Gearbox)

Mere interessant for audio entusiaster er nok, at Gearbox er verdens første pladespiller med indbygget rørforstærker. Den bruges ikke til at spille højt, men forstærker pick-up nålens meget lille elektriske output, så grammofonen kan sættes direkte i et linie-stik (Aux) eller forbindes til stereo-anlægget via et USB-kabel.

Den gennemsigtige Gearbox pladespiller er udviklet specielt til den danske Ortofon OM10 pick-up, men andre moving magnet nåle kan naturligvis også bruges. Moving coil pick-upper, der har endnu svagere signal, vil dog kræve et ekstra forstærkertrin.

Gearbox Automatic Turntable MkII giver valuta for både øje og øre. Den utraditionelle pladespiller koster 549 britiske pund inkl. rørforstærker  og en Ortofon pick-up. Det svarer til ca. 5.000 kroner. Ret billigt faktisk….

(Indledningsfoto til artiklen: Gearbox Records)

(Foto: Gearbox)

(Foto: Gearbox)

 

 

https://store.gearboxrecords.com/products/the-gearbox-automatic-turntable

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motorola går i flæsket på Samsung