Dell har pc’en, vi ikke havde set komme

Google dropper desserterne

Gennem årene har Google haft meget sjov med at døbe sine forskellige Android generationer ikke bare et tal, som f.eks. Apple og Microsoft gør med deres styresystemer. Google har også giver hver ny Android et efternavn, som er en dessert.

Den nuværende Android kaldes f.eks. også for ”Pie”, mens tidligere versioner f.eks. er kendt som ”Oreo”, ”KitKat” eller ”Lollipop.”

Her til efteråret står Android Q klar, og den har folk på nettet allerede moret sig meget med at gætte dessert-navnet på. ”Quiche” eller ”Quinoa” har ofte været nævnt som oplagte kandidater.

Det bliver bare ikke tilfældet. Google har nemlig besluttet at droppe sine søde efternavne. Den næste Android version hedder slet og ret 10. Hverken Q eller noget fra bagerens kagehylde.

Google begrunder strategi-ændringen med, at det har været mere og mere svært at finde på navne, der kan udtales på alle sprog. F.eks. lyder L og R ens på nogle tungemål.

Desuden har Google skullet tage hensyn til, at de engelske slik-navne ikke betød noget helt andet på andre sprog. Google ville jo nødig ende i linguistisk skandale, som da den japanske bilfabrikant Mitsubishi lancerede sin Pajero offroader. Den måtte lynhurtigt omdøbes i spansk talende lande, for Pajero betyder her lille tissemand.

Endelig er Google også stødt på kritik, fordi valgte navne slet ikke passede til kulturer og religioner rundt om på kloden. Her spiser man måske ikke søde sager på samme måde som i USA eller Danmark – eller kager som f.eks. Oreo er helt ukendte.

Altså hedder den næste Android bare 10. Lidt kedeligt måske, men det er nemmere at huske. Den vil senere i år blive rullet ud til de omkring 2,5 milliarder telefoner, tablets, tv og andre gadges, der kører med Googles styresystem ombord.

Ud over navneskiftet har Google benyttet lejligheden også moderniseret Androids logo. Teksten er f.eks. ændret fra grønt til sort, så den er lettere at læse. Skrifttypen er skiftet, mens Android robotten nu står frem i en lysere tone af grønt….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dell har pc’en, vi ikke havde set komme