Lad mobilen op på 8 minutter

Nu kommer den kloge indkøbsvogn

Der sker en masse i detail-handelen i disse år. Alle er kommet online. Alle større kæder har egne apps. Stort set alle accepterer MobilePay betalinger via telefonen. Mange super-markeder har kasser, hvor kunderne selv skanner deres varer ind. Og gamle dages levering hjem til døren er ved at komme tilbage med f.eks. Nemlig.com og Coops nye services.

Vi mangler dog stadig at se nogle teknologiske fremskridt på supermarkedernes indkøbs-vogne. De er lige klodsede at manøvrere rundt med. Især, når de er tunge af varer, små børn der vil køres osv.

Det amerikanske firma Caper Inc, der har speciale i teknologi til dagligvare handelen, præsenterer nu markedets første ”smarte” indkøbsvogn.

Fremtidens indkøbsvogn er allerede i brug i et canadisk stormarked. (Foto: Caper)

Den har ikke kun sensorer indbygget, som alarmerer, når man er ved at kollidere med hylder eller andre mennesker på indkøb. Den sparer også stop ved kassen. Man kan køre direkte igennem og ud til bilen med sine varer.

Hemmeligheden ligger i, at Caper Smart Cart har en touch skærm og trådløs betalings-terminal indbygget: Efterhånden som man henter varer fra hylderne, skanner man dem ind, når man lægger dem ned i kurven.

Skærmen, der reelt set er en tablet, holder styr på indkøbet og afleverer automatisk beløbet trådløst, når kunden kører igennem en sluse ved udgangen af supermarkedet.

Hvis man har loadet supermarkedets app ind i sin Caper Smart indkøbsvogn, kan den også hjælpe rundt til at finde tilbudsvarerne. Køber man f.eks. frugt efter vægt, vejer vognen automatisk varerne og lægger det rigtige beløb ind i sin hukommelse.

Endelig kan indkøbs-vognen også hjælpe kunder, der synes, at f.eks. et bestemt stykke kød eller tilbuddet på grøntsager ser lækkert ud, men ikke kan finde på noget at bruge dem til.

Indkøbsvognens skærm kommer med forslag til opskrifter og alle de ingredienser, der bliver brug for. Når man forlader supermarkedet med alle varerne, overføres både faktura og opskrifter trådløst til kundens mobiltelefon. For sådan en har alle jo med i lommen.

Caper Smart Card kan lyde som fremtids-musik og science fiction, men det er den slet ikke. I øjeblikket afprøves de intelligente indkøbsvogne hos bl.a. den New York baserede kæde Foodcellar & Co. og i et Sobey’s hyper-marked i Oakville i Canada.

Mon ikke det betyder, at de første eksemplarer også lander i danske supermarkeder inden for et par år fra nu….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad mobilen op på 8 minutter