Blockbuster ud i hele Skandinavien

Touché får dig til at føle musikken

Musik skal ikke kun høres. Den skal også ses og føles.

Den total-oplevelse kan de nye Touché kapsler (”pods”), som via en trådløs forbindelse til en forstærker eller mixerpult giver en helt anderledes måde at fornemme musikken på. Både gennem vibrationer og  temperatur-ændringer på huden.

Touché er skabt af Marie Tricaud, der studerer design på Royal College of Arts (RCA) i London. Hun er en stor fan af elektro musik og ville gerne formidle beat og følelse bedre til koncert-gængere, diskoteks-besøgende og folk med moderne trådløse stereo anlæg i hjemmet.

Kapslerne findes i forskellige farver, så de også fungerer som musikalske smykker på huden. De er hver for sig forsynet med trådløse modtagere, varme-/kulde-elementer og en vibrator, der kan køre sin egen rytme – eller fungere i takt med de andre Touché enheder, man har anbragt på sin krop.

Den anden halvdel af Tricauds Touché system er en styreboks med knapper, der matcher kapslerne i farverne. Her kan en musiker, en DJ, en lysmester eller en selv indstille den verden af vibrationer og temperaturer, der skal ledsage musikken og synet af musikerne.

”Touché er egentlig ikke bare en oversætter af lydfrekvenser til fysiske vibrationer. Det er et kreativt værktøj for kunstnere og lyttere til at give musikken en ekstra dimension. Nemlig berøring,” forklarer Marie Tricaud.

Kapslerne er selvklæbende og kan anbringes overalt på kroppen, hvor de danner et netværk af forskellige stimuli, alt efter hvordan Touché styre-enheden er programmeret.Musikere kan synkronisere vibrationerne til deres tyrme, og man koble instrumenter og andre lyd-enheder på via et MIDI interface.

Marie har med succes afprøvet Touché på både musikere og lyttere i London. Hun er nu på udkig efter investorer, der kan finansiere en kommerciel produktion og udvikling af endelig type, der bruger den nyeste trådløse teknologi….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blockbuster ud i hele Skandinavien