Øretelefoner i en lille Mac

Teracube går mod mobil-vinden

Hånden på hjertet: Hvor længe har du din smartphone, inden du udskifter den med en nyere model?

De fleste vil nok sige længere tid end i gamle dage. Der ligger ikke længere så mange helt nye mobiler i danskernes lommer som for bare et par år siden, hvor telefonen blev udskiftet, hver gang der kom en ny model på markedet. Mindst én gang om året.

Færre vil nok indrømme, at de har deres smartphone i fire år, inden den ryger på pension. Går man rundt med en mobil fra 2015, er man jo helt ytt.

Desuden går mobilfabrikanter og teleselskaber en stor indsats for, at folk udskifter deres telefon ofte. De lever jo af at sælge nye smartphones. Modeller, som er et år gammel, er der kun penge i, hvis ejeren har et stort data- og taleforbrug. Og i så fald kun for teleselskaberne.

Den nye amerikanske mobilfabrikant Teracube  tænker helt anderledes. Teracube garanterer nemlig, at deres mobiler holder i mindst fire år. I den mellemliggende tid er der ingen grund til at udskifte. Teracubes telefoner vil ikke være forældet på fire år.

Den påstand kan man jo altid diskutere. Køber man en Teracube i år, vil den ikke have 5G indbygget. Det er ved at rulle ud i England og USA, men bliver næppe udbredt i Danmark før om tre år.

(Alle fotos: Teracube)

Teracube argumenterer til gengæld, at forbrugernes umættelige appetit efter at skifte mobil hele tiden, har to alvorlige konsekvenser: Dels ender de i enorme bjerge af elektrisk skrot, som langt fra altid bliver genbrugt. Dels er de mange mobiler med til at tømme jordens naturlige ressourcer af sjældne metaller og jordarter.

Teracube lover ikke kun en garanti på fire år på sine telefoner. Firmaet lover også, at telefonerne ikke bliver sløvere i den tid. Hvis det også gælder batteriet, har jeg ingen anelse om, hvordan Teracube gør. Måske firmaet har en teknologisk hemmelighed, som hverken Apple, Samsung, Huawei, OnePlus, Nokia osv kender til.

Desto mere imponerende er, at Teracubes fire års garanti gælder alle dele i mobilen, telefonens ydelse, arbejdstid ved reparation, forsendelse og eventuel udskiftning af batteriet.

Dog skal man betale et ”fornuftigt” beløb, hvis reparationen skyldes ødelæggelser som følge af uheld, fald, væsker eller hærværk.

Selve Teracube telefonen rummer en MediaTek P60 processor med otte kerner, 6 GB RAM og 128 GB lager. Skærmen er en LED-type på 6,2 tommer og i Full Hd+ (2.280 gange 1.080 punkter.

Batteriet er et Li-ion-polymer på 3.400 mAh. Der er to kameraer på ryggen på 12 og 5 megapixel, mens selfie skyderen på fronten byder på en 8 MP sensor.  Som styresystem anvendes Android 9, der opgraderes til Android 10 lige efter nytår.

Det lyder jo alt sammen som en typisk mellemklasse telefon. Det samme gør prisen på 199 US dollars  – ca.  1.500 kroner – som man i øjeblikket kan forudbestlle Teracube til på iværksætter portalen Indiegogo. Når mobilen kommer i butikkerne til februar, skal den koste 349 USD eller ca. 2.400 kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øretelefoner i en lille Mac