Mobilen har rullende kamera

Baby – It’s OK

For nogle dage siden kunne jeg her på Leifshows.dk fejre, at Sonys Walkman havde 40 års fødselsdag. Det lyder måske ikke som særligt længe, men I skal huske, at i 1979 brugte man kassettebånd. Ingen kendte dengang til cd, dvd eller internet med streaming.

Never mind og lidt utroligt. Der skulle nemlig gå 40 år, inden den første bærbare kassette-afspiller fik Bluetooth indbygget. Først nu kan man sende musikken fra sine gamle 60’er, 70’er og 80’er mix-tapes trådløst videre til moderne højttalere.

Det sker takket være Hong Kong baserede NINM Lab, der har udviklet verdens mest moderne Walkman – It’s OK hedder den. Nyheden har et 3,5 mm hovedtelefon-stik ligesom sine 40 år gamle forbilleder, men den har også Bluetooth 5.0, så man kan bruge trådløse øretelefoner eller hørebøffer.

Hvem der har brug for den slags? Er du over 40 år, er der nok en god chance for, at du har gamle kassettebånd liggende i en skuffe eller i en papkasse på loftet og i kælderen. Hvis du er meget yngre, kan du gå på opdagelse i, hvad dine bedsteforældre lyttede til.

80’erne er skam en vigtig periode i musikhistorien. Det var f.eks. den tid, hvor The Voice og andre lokalradioer blev skabt og brød Danmarks Radios monopol i æteren. Alle folk løb rundt med kassettebånd i lommer og tasker – på samme måde som man har USB-sticks i dag.

Alt blev afviklet fra kassetter. Selv reklame-jingler på radioen. Tro det eller ej. Jeg var selv 10 år på The Voice i den første og sjoveste periode. Og bilradioen. Naturligvis med kassettebånd i bunkevis i fodrummet og handske-rummet.

Kan I huske, dengang vores musik kom fra kassetttebånd?

Mange mener, at kassettebånd bliver det næste retro fænomen efter vinylpladen. Den har fået sit comeback, og alle kunstnere med respekt for sig selv udgiver i dag deres nye albums på både streaming, dvd og vinyl LP.

Ligesom plade-presserier er et par kassettebånds-fabrikker også dukket op igen. Ikke de store som BASF, Maxell eller TDK, men i meget mindre målestok. De kan sælge alt, hvad de kan producere. Så der er aftagere til deres produkter.

Hvis NINM Lab markedsfører deres nye It’s OK godt, kan den sagtens blive et kæmpehit. Den har på sin vis mere charme end en smartphone, selvom dens musikalske præstationer begrænser sig til kassettebånd med 2 x 60 eller 2 x 90 minutter.

Bluetooth sørger for, at musikken fra kassettebåndene kan drøne ud af trådløse højttalere eller hovedtelefoner.

Hver It’s OK maskine kommer med et blankt kassettebånd, som man kan indspille på. Det kan f.eks. være ens egen stemme og musik instrument, for nyheden har også en mikrofon indbygget. Det er altså ikke kun en afspiller som den originale Sony Walkman. Den er en rigtig bånd-optager.

Betjeningen er herlig gammeldauws med fem store fysiske knapper. Ikke noget med finger touch her. Afspilleren kører på to almindelige AA-batterier, og på bagsiden sidder en klips, så man kan anbringe sin NINM It’s OK i bæltet eller i sin taskes skulderrem.

NINM Lab har lige indledt et forsøg på at hente finansiering til en storproduktion via iværksætter portalen Kickstarter. Her er nyheden slået ned som en bombe og har på 24 timer solgt mere end dobbelt så mange eksemplarer som krævet. Behovet er der altså – derude.

Interesserede kan fortsat forudbestille en It’s OK til sig selv formedelst 588 Hong Kong dollars. Det svarer til ca. 500 kroner. Levering er planlagt til primo december. Lige i rette tid til at bruge den moderne walkman som julegave for nostalgikere….

Kassettebåndet lægges i ved at klappe den gennemsigtige klap op.

Rigtige fysiske knapper, så man kan mærke, når man har bestilt en funktion.

En klips på bagsiden gør det nemt at sætte It’s OK i sit bælte eller en skulderrem.

Denne lille omskifter afslører, at It’s OK har moderne trådløst Bluetooth indbygget. Den slags kendte man ikke i Walkman’ens velmagts-dage.

Ninm Labs It’s OK fås i tre farver. Maskinen er ikke åben, men forsiden er dækket af et gennemsigtigt plastik låg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mobilen har rullende kamera