Apples chefdesigner forlader skuden

Denne guitar kan ikke smadres

Tilbage i 1960’erne var det legendariske The Who med guitaristen Pete Townshend i spidsen, som gjorde til en del af deres image. Den britiske rock-gruppe smadrede guitarer og forstærkere i lange baner hen mod slutningen af deres temmelig vilde koncerter.

Siden er det blevet mere almindeligt at se guitarister i f.eks. heavy metal bands banke deres instrumenter i gulvet, så de splintres i tusind stykker.

Det ser selvfølgelig sejt ud med den slags energi- og adrenalin-udladninger. Og well – nutidens guitarister har måske også bedre råd til det end The Who for 50 år siden. Ikke desto mindre kan det kun lade sig gøre, hvis man har en hel kollektion af ”elektriske brædder” med på turné.

Bare roligt. Denne guitar kan tåle at blive knaldet i scene-gulvet.

Oppe i Sverige mente et af nabolandets store metalfirmaer, at det kunne de gøre bedre. Sandvik, som mange sikkert kender fra værktøj og maskiner, ville ganske enkelt bygge verdens første elguitar, der ikke kan smadres. I hvert fald ikke uden tungt værktøj til at gøre det med.

Sandvik tog samtidig kontakt med en af Sveriges og verdens bedste guitarister, Yngwie Malmsteen, for at teste i praksis, om deres nye Smash Proof Titanium Guitar nu også lever op til løfterne.

Malmsteen har spillet med stort set alle de helt store og tunge rocknavne. Under eget navn har han indspillet 20 studie-albums over en karriere på 40 år.

Malmsteen siger, at det vigtigste for ham på en guitar er gribebrædt og hoved. (Alle fotos: Sandvik AB)

Time Magazine har kåret svenskeren til at være den syvende bedste elguitarisk i verden nogensinde. Yngvie ved derfor en masse om guitarer, og hvad sådan et ædelt instrument kan komme ud for på scener og i studiet.

Sandviks guitar er fremstillet af metal alene. Selve kassen er 3D-printet i titanium, hvilket gør den ekstrem stærk og meget let på samme tid. Gribebrædt, hals og hoved er så støbt i et enkelt stykke rustfrit stål.

Den spændende guitar er udviklet af metal-specialister og ingeniører, der ved alt om 3D-print og metoder til at gøre ”apparater” som guitaren super-solide.

Men ved de også noget om, hvordan man får en guitar til at lyde godt. Det er jo i sig selv også en videnskab og et håndværk, der kræver både erfaring og gode ører….

Inden den nye guitar blev sendt på koncert turné med Yngvie Malmsteen, prøvede Sandviks egne ingeniører at smadre den. Forgæves.

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apples chefdesigner forlader skuden