De rigeste bliver rigere og rigere

Citation One kan være diskret

De nye smarte højttalere, der kan både forstå stemme-kommandoer og tale tilbage til brugerne – er omsider ved at finde vej til danske hjem.

I lande som USA er de for længst bestsellere for fabrikanter som Amazon og Google, mens Apple hinker lidt bagefter, og Huawei og Samsung er på vej.

Så smarte og fascinerende de nye Amazon Echo, Google Home eller Apple HomePod end er – de har også en bagside. Via deres indbyggede mikrofoner kan de nemlig også lytte med på alt, hvad der bliver sagt og gjort i det lokale, hvor højttaleren er placeret.

Fire forskelligt farvede LED lamper viser bl.a, om højttalernes mikrofoner er tændt eller ej.

Tænke sig, at ens skænderier bliver optaget og gemt på en server i ”skyen”. Eller at fremmede lytter med, når man boller på sofaen. Eller de store online butikker kan købe sig til oplysninger om de produkter, vi taler om i familien?

Selvom fabrikanterne siger, at det gør de skam ikke – tror langt fra alle på dem. Derfor er der især i USA ved at vokse en skeptisk bølge af forbrugere frem, der stiller skarpe spørgsmål om privatlivets fred i forbindelse med det stadig mere udbredte ”smarte hjem.”

Den store amerikanske Hi-Fi producent Harman Kardon, der i dag er en del af Samsung, har taget konsekvensen af den voksende mistro. I sin nye stemme-styrede Citation One højttaler kan man ganske enkelt slukke mikrofonerne via den medfølgende app. Det kan man ellers generelt ikke på andre smarte bokse.

Som andre stemme-styrede højttalere kan Citation One lytte med på, hvad der bliver sagt og gjort i lokalet. Som noget ret unikt kan man heldigvis slukke for denne højttalers mikrofoner.

Harman Kardon Citation One er udstyret med Googles digitale Assistent og kan derfor samarbejde med både masser af smartphones og et voksende antal andre smarte apparater. Det kan f.eks. være tv, køleskabe, video overvågere, alarmer, termostater, vaskemaskiner osv.

Den rund-strålende Citation One kan desuden kobles trådløst sammen med andre Google Assistent kompatible højttalere for at opnå et større stereo lydbillede.

Den nye Harman er som sine rivaler på markedet forsynet med et helt batteri af mikrofoner, der sikrer, at den kan høre og forstå stemme kommandoer, selvom ordre-giveren sidder flere meter væk. Desuden vil Citation One også kunne forstå dansk – sågar danske dialekter – via Google Assistent.

Citation One kan trådløst forbindes i par, så man opnår et bedre stereo billede.

Ifølge Harman Kardon er der over 300 musik services online, som kan styres via stemme kommandoer. Blandt dem naturligvis også de helt store som f.eks. Spotify.

Citation One er ikke helt billig, men lydkvaliteten skal også ligge langt over gennemsnittet af trådløse Bluetooth højttalere.

Øverst på de dåse-formede højttalere kan man se en række af små LED lamper, der viser med forskellige farver, hvordan Citation One bruges. Deriblandt også, om mikrofonerne er tændt eller slukket.

Harman Kardon Citation One koster 1.699 kroner på det danske marked….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De rigeste bliver rigere og rigere