Sådan har pressen det i verden

Roav bringer Google Assistant til din bil

Selv almindelige mellemklasser biler kommer i dag med Apple CarPlay og/eller Android Auto, så man kan få integreret sin mobiltelefon med bilens elektronik og højttaler-system.

Vil man have stemmestyring med a la Googles Assistant, skal vi desværre et par prisklasser op i nye personbiler – og ældre køretøjer er helt udelukkede.

Og dog. Den amerikanske specialist i mobil-tilbehør – Anker – har nemlig en rigtig smart lille gadget på vej. Firmaets Roav Bolt skal kunne tilføje Google Assistant til praktisk talt alle biler, varevogne og lastbiler.

Roav Bolt ligner en stor cigartænder og placeres samme sted i instrument-brædtet, der i dag er 12 volt udtag i mange biler. I stedet for gløder indeholder enheden to mikrofoner, Bluetooth og et Aux-stik til biler, der ikke har en cigaret tænder.

Anker fortæller, at man har lagt et stort arbejde i at støj-reducere mikrofonerne. Hjemme i stuen kan der også være baggrundstøj, men det er for intet at regne sammenlignet med den kakkofoni af lyde, som en mikrofon skal udskille sin bruges stemme-kommandoer fra i en kørende bil.

Roav Bolt er forsynet med fire LED lamper, der hver for sig kan allokeres til funktioner i Google Assistant. Desuden har den nye gadget to USB-porte på siden, som kan bruges til at lade mobiltelefoner ekstra hurtigt op i bilen. Portene rummer nemlig Ankers særlige PowerIQ kredsløb.

Måske allerbedst: Roav Bolt fungerer også, når man har sin mobil låst eller har den liggende i en lomme. Dertil kommer at Anker nyheden kan bruges til stemme-kommandoer, der f.eks. aktiverer navigation, musik-afspilning, modtagelse eller start på et opkald, sms, email osv.

Ankers Roav Bolt Google Assistant Adaptor for Automobiles koster 50 USD eller ca. 340 kroner på det amerikanske marked….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan har pressen det i verden