Nu kommer LG’s spændende G8 ThinQ

NASA søger ”dovne” deltagere

Jeg kender mange, der ville elske at kunne ligge i sengen hele dagen, se tv eller have sin smartphone åben over dynen, så man kan tjekke sociale medier, skrive emails osv.

Desværre er det ikke den måde, at verdens fungerer – medmindre selvfølgelig at man er syg. Vi andre må stå op hver dag, gå på arbejde eller i skole og fungere som ansvarlige borgere i vores samfund.

Der er dog en mulighed: USA rumfarts-organisation NASA søger nemlig personer, der er villige til at blive to måneder i en seng. De får oven i købet en god løn for det plus naturligvis gratis mad og drikke.

Hvis man kommer i den uheldige gruppe, skal man dagligt en halv time i denne centrifuge. Det lyder svimlende. (Foto: NASA)

NASA er selvfølgelig ikke gået bananas og forærer 130.000 kroner (19.000 USD) bort, for at folk bare kan lægge sig og gøre ingenting.

De senge-liggende er ”prøve-kaniner” i et forsøg, hvor NASA vil finde ud af effekten af ”kunstig tyngdekraft” på den menneskelige krop. Erfaringerne skal senere bruges til astronauter, der skal tilbringe lang tid i rumrejser til f.eks. andre planeter.

Ifølge NASA og den europæiske rumfarts-organisation, der også er med i forsøget, bliver deltagerne delt op i to grupper:

Den ene har liggende personer, der vil blive roteret rundt i en centrifuge. Lidt i stil med et kammer med kunstig tyngdekraft. Det vil bl.a presse blodet i kroppen ud i hænder og fødder.

Den anden gruppe vil ikke blive rørt overhovedet. Her skal deltagerne bare ligge ned i to måneder, mens de sover, spiser, læser, ser tv osv.

Eksperimentet lyder interessant, men mon ikke selv de mest dovne vil begynde at kede sig efter et par uger på langs?

Interesserede kan læse mere om forsøget og ansøge om at blive deltager via hjemmesiden hos NASA’s afdeling i Tyskland – her….

https://www.youtube.com/watch?v=Lclloq1fzgg%20

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kommer LG’s spændende G8 ThinQ