Fjæset får bedre søge-funktion

Udendørs højttaler med rigtig Hi-Fi

Trådløse Bluetooth højttalere er blevet vildt populære, fordi de kan bygges små og lette, så man nemt kan bære dem rundt – også udendørs til fester, camping eller en tur med vennerne på stranden.

Så smarte, elegante og handy kvaliteter, Bluetooth boksene bærer med. Det er langt fra alle, som kan levere en rigtig god lydkvalitet. Ofte er lydtrykket vigtigere end de frekvenser, de kan gengive. Og ægte Hi-Fi, så selv entusiaster spidser øren, er en sjældenhed.

Britiske Escape mener, at firmaets P9 højttaleren er undtagelsen, der bekræfter reglen. Her er nemlig bærbar Bluetooth højttaler, der er bygget som en rigtig high-end boks. Escape P9 skal sågar kunne spille klassisk og akustisk musik – ikke kun pop, rock, electro eller rap.

Indendørs i P9 sidder en otte tommers bas og fire fuldtone-enheder på hver tre tommer, der ”fodres” af en fælles digital forstærker på 100 watt. I kredsløbet sidder også to digitale signal processorer (DSP’er), der skal kunne optimere højttalerens lydbillede efter det musik, der bliver sendt til den – og de omgivelser, den skal stråle tonerne ud i.

Escape P9 er pakket ind i et solidt kabinet af træ, der kan tåle at blive flyttet og at stå udendørs i stort set alt vejr. Man kan sågar sikre P9 med en wire omkring en integreret stålbøjle i bunden af højttaleren. Så flyver P9 ikke væk i blæsevejr eller ryger af båden ved høj søgang.

Den engelske allround højttaler betjenes enten via en smartphone app eller et kontrolpanel i toppen af boksen. Panelet kan tyveri-sikres med en kode. Det indbyggede batteri sikrer op til 10 timers spilletid på en opladning.

(Foto: Escape)

Escape nyheden kan enten spille trådløst eller via kabel. Streaming foregår via Bluetooth 4.2 – ikke den nyeste version 5.0 – men med Hi-Fi forbedringerne i AptX og AAC. Man kan også sætte et USB-stick med musik i højttaleren eller forbinde en laptop, mobil og tablet via USB-kabel.

Derudover kan man få et Chromecast modul til P9, ligesom man kan forbinde en traditionel pladespiller til højttaleren via kabel. Det gør man dog næppe på skovturen, men kunne være relevant, hvis man brugte P9 indendørs i en stue, på en café eller i et mødelokale.

Med sine 12,3 kilo er P9 ikke en letvægter, men til at bære rundt på. Højttaleren måler 73 cm i højden og både 22 cm i dybde og bredde. To højttalere kan kobles sammen trådløst for at spille højere og give et bedre stereo-billede.

Escape P9 højttaleren koster 8.500 kroner på det danske marked. En transport-kuffert med hjul koster 1.000 kroner ekstra.. Højttaleren fås i farverne hvid, sort og tan….

(Indledningsfoto til artiklen: Escape)

For 1.000 kroner ekstra kan man købe en transport-kuffert med hjul til højttaleren. (Foto: Escape)

Escape P9 skal kunne tåle både bump og vand. (Foto: Escape)

Højttaleren kan indstilles fra en medfølgende app. (Foto: Escape)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fjæset får bedre søge-funktion