Ny Roomba kan slå græs

Danmark er ”renest” i verden

Sidste år blev Danmark væltet af tronen som verdens mest lykkelige land. Den eftertragtede status har nordmændene lige for øjeblikket.

Godt, at der så er andre vigtige områder, hvor danskerne kan markere sig som verdens bedste. Det er vi f.eks, når lande med mindst korruption på denne klode skal udpeges.

Transparency International har netop udsendt sit ”2018 Corruption Perceptions Index”, hvor organisationen har målt og vurderet 180 lande på, hvor langt man kommer frem med bestikkelse og korruption.

(Infografik: Statista.com)

Danmark er verdens ”reneste” land i den sammenhæng. Vi opnåede 88 af 100 mulige points på Transparency Internationals skala – tæt forfulgt af New Zealand med 87.

I den helt anden ende af korruptions-hitlisten finder vi Somalia med bare 10 i score. Dernede i den mørke bund ligger også Syrien, Sydsudan, Yemen og Nordkorea.

Sverige, Finland og Singapore placerer sig i verdens top – kun nogle få points efter Danmark. USA ligger helt nede på en global 21. plads med en score på 71. Det er den dårligste placering for USA I syv år….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny Roomba kan slå græs