Beatles farvel for 50 år siden

Ny Roomba kan slå græs

Hvis I hører til de mange, der har Roomba robot-støvsuger i hjemmet, har I måske undret jer en smule over, hvorfor dens smarte indendørs finde-rundt teknologi ikke kan bruges udendørs. F.eks. til at slå græsplænen.

Jeg skal ikke kunne sige, om iRobot har fået tusinder af henvendelser fra kunder om at få en Roomba robot til græs. Men i hvert fald har iRobot meddelt, at der er en Roomba Terra på vej.

Den har selvfølgelig en helt anden mekanik end de normale iRobotter. Terra skal jo ikke suge snavs op fra tæpper eller polere gulve. Den skal klippe græs i den højde, som ejeren ønsker – og det kræver en noget kraftigere motor indendørs i robotten.

Til gengæld genbruger iRobot sin avancerede ”mapping”, hvor Roomba automatisk lærer indretning af stuer og lokaler at kende, hvor den skal gøre rent.

Hvor de fleste andre robot-plæneklippere kræver, at plænen skal markeres med tapes, som robotten kan orientere sig efter, klarer iRobot Terra sig med små trådløse pinde – ”beacons”. De giver robotten besked om, hvor den skal køre og holde sig fra – f.eks. bedet med de flotte roser.

Når en første rundtur på plænen – under kyndig vejledning af ejeren – er overstået, skal Roomba Terra kunne klare opgaven helt alene. Ligesom dens indendørs fætter.

Man skal sætte spå pinde rundt om græsplænen. De kommunikerer trådløst med Roomba Terra og fortæller plæneklipperen, hvor den må slå græsset – og hvor den skal holde sig fra.

Meget praktisk kan man bruge samme app på mobiltelefonen eller tabletten til at dirigere Terra, som folk måske kender fra iRobot støvsugerne. Via den kan man afgrænse plæneklipningen helt præcist, justere slå-højden og specificere områder af haven, som Terra skal holde sig fra.

Selve robotten har ikke kun en kraftige elmotor og en roterende kniv på undersiden. Den er også bygget mere robust end den indendørs Roomba. Den kan således tåle regn og sagtens overvinde ujævn terræn i haven.

iRobot lover kun, at Terra robotten kommer her i 2019 – ikke hvornår. Prisen er heller ikke offentliggjort endnu. Første marked, hvor Terra kommer til salg, bliver Tyskland. Heldigvis ligger det tæt på Danmark, vil mange have-ejere sikkert sige….

Via iRobots app kan man udpege områder af haven, som plæneklipperen ikke må være aktiv i.

Den nye robot plæneklipper kan fjernstyres fra iRobots Home app – den samme, som bruges til firmaets populære Roomba støvsugere.

iRobot fortæller, at Roomba Terra slår græsset på præcis samme måde, som de fleste mennesker ville gøre.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beatles farvel for 50 år siden