Huawei lægger sag an mod USA

To robotter gør bedre rent end én

For mange mennesker var det lidt af en revolution, da den goe gamle støvsuger og manuelt styrede fejekost blev afløst at robotter. De er siden blevet ganske almindelige i vores husholdninger, hvor de ikke kun er til hjælp for dovne danskere, men en fin assistance for ældre eller handicappede medborgere.

Gulv-robotter er som regel ”poor lonesome cowboys”, der må støvsuge og polere helt på egen hånd. De bliver styret af en trådløs fjernbetjening og falder kun til ro, når de med jævne mellemrum bliver parkeret i en stikkontakt for at få tilført ny energi.

Firmaet, der mere end nogen anden har gjort rengørings-robotter populære verden over, mener nu, at de elektroniske hushjælpere vil være endnu mere effektive, når de arbejdede i par. Derfor har iRobot nu introduceret de nye Roomba s9+ og Braava jet m6.

Fremover kan vi ikke nøjes med en robot støvsuger. Vi skal også have en selvkørende Braava gulvmoppe som den til højre på billedet.

iRobot fortæller naturligvis, at s9+ er bedre end alle andre Roombas før den. De indbyggede børster kan f.eks. dække et 30 pct større areal. Dertil kommer en ny børste på foldearm, som kan nå helt ind i hjørnerne og fjerne snavset dér.

Dertil kommer, at s9+ skal have op til 40 gange højere sugekraft sammenlignet med den gamle Roomba 600 model. 600’eren er efterhånden udtjent og gammel, så tag den slags påstande med et gran salt.

Traditionelle robotter har deres svage sider på hårde gulve. Her kommer så den nye Braava jet m6 ind i billedet. Det er en robot-mop, som klarer alle de opgaver, hvor mange synes, at Roomba kommer til kort.

Smart for de mennesker, som gerne vil have perfekt støvsugede og polerede gulve i hele huset. Men bestemt også smart for iRobot, der kan sælge to robotter i stedet for én.

Fremover kan man lade støvsuger og gulvmoppe arbejde sammen via denne iHome app. De to robotter kører ud på gulvet efter hinanden som en lille rengøringshær.

Braava indeholder meget af den samme teknologi som den nye Roomba s9+. Begge bruger f.eks. samme iAdapt 3.0 og vSLAM til at navigere rundt i rummene uden at støde for hårdt på møbler og paneler.

Den store forskel ligger i, at Braava jet m6kan moppe gulve med våde eller tørre små klude – ”pads” hedder de. De fås bl.a. i udgaver, som kan genbruges og puttes i vaskemaskinen, når de er snavsede.

Begge iRobot nyhederne kan kontrolleres fra samme smartphone app. Via iHome kan man både programmere robotternes ruter eller, hvor ofte de skal gøre rent.

Man kan også bare trykke på “Clean” knappen, hvorefter Roomba og/eller Braava rykker ud. Alternativt kan man beordre rengøringen med sin stemme. Det kræver dog, at man har en Amazon Alexa højttaler.

Den nye Braava jet m6 fungerer som en selvkørende gulvmoppe. Den kan styres fra samme mobiltelefon app som sine Roomba støvsuger søskende.

Rigtig imponerende bliver det, når de to robotter arbejder sammen. Det kan foregå via iRobots Imprint teknologi. Den sørger for, at Roomba og Braava kommunikerer trådløst med hinanden. Så støvsuger Roomba først, og Braava følger efter med en fugtig klud.

Roomba s9+ og Braava jet m6 kan købes i amerikanske butikker fra den 9. juni. Hvornår de kommer til Danmark, vides ikke. De to nyheder optræder i hvert fald ikke på Roombas danske hjemmeside endnu.

I USA skal Roomba s9+ koste 1.299 USD – ca. 8.900 kroner – inklusive Clean Base basestationen, hvor robot-støvsugeren kan losse snavs fra 30 omgange rengøring.

Braava jet m6 skal koste 499 USD eller ca. 3.400 kroner. Et sæt med ”das ganze molevitten” kan man købe for 1.800 USD eller ca.  12.000 kroner. Rengørings-personale er ikke billigt nu om dage….

Roomba S9+ skal være både bedre til at gøre rent og til at forcere små forhindringer undervejs. (Alle fotos: iRobot)

Den nye Roomba er gjort firkantet i den ene side. Det sikrer, at robotten kan køre helt ind i stuens hjørner for at suge snavs og støv op.

Når Roomba s9+ har løst sin opgave, kører robotten tilbage til sin Cleas Base. Her tømmes robotten automatisk for sit opsamlede snavs og støv.

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei lægger sag an mod USA