Vender iPod’en tilbage nu?

Pc’er dominerer i spil

Hvad er det vigtigste for, at et nyt computerspil får succes?

Selvfølgelig, at spillet er godt og spændende. Markedsføring af spillet er også vigtigt. Bliver det så populært, at det bliver del af e-sport feberen og udvalgt til at blive kæmpet om mesterskaber i, er lykken virkelig gjort for spil-udvikleren.

Men der er altså et tredje element, der er vigtigt. Nemlig at vælge den rigtige hardware platform at udsende sine spilprogrammer på.

Medmindre man har råd til at udvikle sine spil til flere platforme – og det er dyrt – skal man helst vælge rigtigt allerede første gang.

Gamer-mobiler som denne Asus ROG Phone vinder flere og flere tilhængere.

En ny undersøgelse afslører, hvilken typer hardware og computere der har den største opbakning blandt alverdens spil-udviklere.

Den viser, at langt de fleste laver games til Windows-baserede pc’er. Faktisk flere end tre gange så mange som til Apples Mac, der kun er den ottende-mest populære platform til computerspil.

To af tre udviklere (66 pct) skriver til pc’er, viser analysen, der bygger på online interviews med over 4.000 spil-udviklere fra hele verden.

60 pct. udpeger samtidig pc’er som den platform, som de er mest interesserede i. Til sammenligning synes kun 20 pct, at Mac er interessant som basis for nye computer games.

(Infografik: Statista.com)

Nintendos Switch spille-konsol er tidens nummer to, når det gælder platforme, som der skrives flest spil til. Nintendo slår sågar Sonys store PlayStation 4 ret klart – 45 mod 38 pct.

Smartphones er den hurtigst voksende platform. Hvor man tidligere udviklede ret simple games til de små mobile skærme, kan man i dag købe selv de mest avancerede spil.

Hver tredje udvikler arbejder i dag med produkter til mobiltelefoner. 38 pct overvejer at gøre det. En trend, der bliver begunstiget at stadig stærkere processorer i nye smartphones – og displays, der bare vokser og vokser.

Fabrikanterne af mobiltelefoner har øjne og ører åbne for software industrien. Derfor er der i det seneste år dukket adskillige nye gamer-smartphones op til Android – RazerPhone, Asus ROG Phone, ZTE Nubia Red Magic, Xiaomi Black Shark og Huawei Honor X for blot at nævne nogle få….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vender iPod’en tilbage nu?