Derfor bruger vi sociale media

Glem alt om batterier til musen

Trådløs opladning er et stort emne blandt smartphones, hvor man skal kunne give batterierne ny energi ved blot at lægge mobilen på f.eks. et bord eller på et specielt ledende underlag.

Et andet sted, hvor batterierne ikke står af så ofte, men hvor det er mindst lige så irriterende, når det sker – er computer musen.

Man kan selvfølgelig undgå den situation ved at købe en mus med ledning på. Men hvem bruger den slags nu om dage – ud over måske inkarnerede computer spillere, der ikke mener, at trådløse mus reagerer hurtigt nok. Alle andre synes, at de lange filtrede ledninger på bordet er grimme og besværlige.

Tilbehør-specialisten Logitech har nu en mulig løsning på vej: Logitech har nemlig præsenteret markedets første musemåtte med indbygget trådløs opladning af musen.

Hele overfladen på Logitechs nye G Powerplay musemåtte fungerer som en trådløs oplader. Dog i første omgang kun sammen med Logitechs Powerplay mus, der hører til de dyre af slagsen. Men mon ikke flere mus fra Logitech vil følge i halen på Powerplay inden længe?

Logitech har valgt induktion. Den teknologi er ellers den normale i forbindelse med smartphones som f.eks. i Qi standarden. I stedet anvender Logitec sit eget elektro-magnetiske system.

Det har den store fordel, at oplade-feltet ikke er begrænset. Hele Powerplay måttens overflade på 275 gange 320 mm kan lade musen op. Det foregår helt automatisk, når musen ligger på måtten eller bliver bevæget rundt af brugeren.

Selve musemåtten skal dog forbindes til en stikkontakt via en adapter, men taber f.eks. ikke forbindelsen, hvis man lige hurtigt flytter den fra et sted til andet. Desuden er Powerplay måtten kun to millimeter tyk.

Logitech tilbyder i første omgang to mus, der er kompatible med den trådløse opladning. Begge bruger Logitechs Lightspeed teknologi og er udstyret med optiske sensorer, der har en præcision på mellem 200 og 12.000 punkter pr. tomme (dpi).

Powerplay musemåtten kommer på markedet til august til priser fra 100 USD – ca. 700 kroner. De to kompatible Powerplay G903 og G703 mus skal koste henholdsvis 150 og 100 USD. De danske priser var ikke offentliggjort i skrivende stund….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor bruger vi sociale media