Handy printer skriver på alt

Piqo er en stærk lomme projektor

Ret ubemærket af den store offentlighed er der i det forløbne år sket en voldsom udvikling i video projektorer. Både i størrelse og kvalitet, så der i dag er en milevid forskel på de klodsede projektorer, man hængte op i loftet for at se PowerPoint præsentationer – og de små og elegante billedkanoner, som kan vise helt op til 4K tv på en væg eller et stort lærred.

For et par dage siden viste jeg LG’s nye CineBeam projektor, der kan sende flotte billeder i op til 120 tommers format, selvom nyheden kun står få centimeter ud fra væggen.

I dag går jeg endnu et par trin ned i størrelse. Her møder vi den spændende Piqo projektor, der ikke er større end, at man kan have den liggende i en stor jakkelomme eller lille taske. Alligevel kan Piqo kaste video og billeder op i størrelse med en 240 tommers tv-skærm. Dog ”kun” i Full HD kvalitet.

Piqo indeholder både Wi-Fi, Bluetooth, Apple Airplay, stereoforstærker, batteri og to højttalere – plus naturligvis ”kanonen – sin lille terning-formede æske. Eneste ulempe er, at lysstyrken er beskedne 200 lumens (ANSI). Man skal derfor sidde i skygge og ikke i sollys, hvis man vil have alle detaljer med i billederne.

Den svaghed kan de fleste nok leve med, når man ser Piqos anvendelighed, nemme betjening, lille størrelse og øvrige kvaliteter. Det indbyggede batteri kan f.eks. afspille video i fem timer på en opladning og spille musik i 50 timer. Batteriet er udstyret med hurtig opladning, så det kan fyldes op på under en time i stikkontakten.

Piqo kører med Android styresystemet, så man kan bruge projektoren med en masse forskellige apps til streaming, browsing, præsentationer, grafik osv. Projektoren har sågar 16 GB lager, hvor man kan anbringe sine film, tv-serier og spillelister til off-line brug.

Med Piqo følger en smart lille tripod, som man kan placere projektor-terningen på. Herfra kan den på få sekunder parre sig trådløst med smartphones, tablets, laptops og spillekonsoller. Flash-drives er der også en port til.

Piqo har sendt sin smarte lille projektor til finansiering via iværksætter portalen Indiegogo. Her er den blevet en gigantisk succes. Så mange har allerede forudbestilt et eksemplar, at det ønskede beløb er overtegnet med 6.800 pct.

Interesserede kan fortsat bestille en Piqo i 30 dage til en favørpris af 325 USD eller 2.120 kroner. Det er 50 pct under den seneste butikspris. Levering vil ske til marts….

Piqo kan styres fra en smartphone app.

Eller man bruger den medfølgende trådløse fjernbetjening.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Handy printer skriver på alt