Vi elsker LEGO mere end alle andre

Nu kommer snart USB 4.0

Computere og mobiltelefoner bliver hurtigere og hurtigere. Det samme gør kravene til at overføre stadig større  mængder data på så kortest tid som muligt.

For mange er USB-C eller USB 3.0 kabler det nyeste. De sidder i næsten alle nye laptops og Android mobiltelefoner og kan bruges til både data-overførsel og strømforsyning. Lige nu venter alle på, hvornår Apple også hopper med på vognen i stedet for at køre sit eget løb med Lightning kabler. Måske sker det allerede i næste uge, når Apple præsenterer sine nye iPhone 11 telefoner.

Teknologisk set er USB 3.0 alias USB-C allerede gammeldags og langsomme. Fremtiden hedder USB4. Hvad de kabler kan, blev afsløret i går. Da offentliggjorde den internationae USB Promoter Group nemlig specifikationerne for den kommende USB4 standard.

USB4 bygger videre på den udbredte USB 2.0 standard, de hurtige Thunderbolt 3 kabler og den seneste USB 3.2 standard. I praksis – og det er meget vigtigt- vil den nye USB4 være bagud kompatibel. Det vil sige, at man kan bruge ens nuværende kabler i de nye stik. Dog uden at opnå samme hastighed.

USB4 bruger de nuværende USB-C kabler, men fordobler hastigheden i dem. Fremover kan der overføres 40 Gbps (gigabytes pr. sekund). Det kan lade sig gøre, fordi data-trafikken udvides fra ét til to spor hver vej.

Hvad man kan bruge de nye super-hurtige kabler til? Well – USB-folkene nævner selv skærme i 8K kvalitet, der skal modtage enorme mængder billedpunkter på brøkdele af et sekund. Folk, der arbejder professionelt med billeder og video, vil glæde sig til at have små eksterne bokse til deres laptops, som indeholder separate grafik-processorer.

Branche-eksperter venter, at vi vil se de første USB4 kabler i 2020. Det samme gælder laptops, desktops og skærme med de nye super-hurtige stik….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi elsker LEGO mere end alle andre