Den kulinariske top-mobil

En tynd kop musik

Gennem de seneste par år er har mange populære apps vokset sig større og større. Softwarehusene hælder hele tiden nye funktioner på, som gør apps enorme og ofte uoverskuelige at betjene. Selve den oprindelige idé med apps, at de skulle være små og lette program holder ikke længe – apps = en kort udgave af applications (brugerprogrammer).

I Danmark er det ikke et problem, for danskerne køber generelt store og kraftige smartphones, der sagtens kan håndtere store og tunge app. Men i udlandet – dér køber publikum ofte billige mobiler, som måske nok har store displays, men altså også svag-brystede processorer.

De kan have udfordringer med at køre store apps. Især, hvis de har flere apps åbne på samme tid på deres smartphone. Derfor ser man flere og flere softwarehuse udsende Lite udgaver af deres apps.

Den første af de store, der gjorde det, var Facebook. Firmaets Lite version af den populære social media app er straks blevet et hit i bl.a. Sydamerika og Afrika. Det samme er de tynde udgaver af Messenger og WhatsApp

.

Selv taxa-konkurrenten Uber har lavet en Light udgave, men den er jo ikke relevant på det danske marked, som Uber forlod efter slagsmål med politikere og fagforeninger. Uber skulle dog – efter sigende – være på vej tilbage til Danmark. Lad os se.

Nu håber så Spotify – verdens største online musiktjeneste – også på Lite vognen. Den nye, tynde Spotify app ligner originalen i det ydre design, men har fået skrabet en del processor-krævende features fra underneden.

Det gælder først og fremmest muligheden for at afspille musik offline. Man skal være online for at lytte til melodierne. Desuden er funktionen med afspilning i ekstrem god lydkvalitet forsvundet. Det samme er Spotify Connect.

Lidt mærkeligt har Spotify også fjernet Premium abonnenternes mulighed for at vælge specielle melodier, de gerne vil have. Også spillelisternes features er skåret ned. Med andre ord er Spotify Lite kun relevant, hvis man har en billig og svag smartphone eller bruger en mobil, der er adskillige år gammel.

Vi kan håbe på, at Spotify skifter mening og lægger flere funktioner ind igen, som gør Lite mere anvendelig end den første udgave. Den kan i øvrigt downloades som beta gratis fra Google Play Store her….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den kulinariske top-mobil