Garmin til søens folk

Intelligensen ligger i smykket

Hvis I skar jeres smartphone ned til en tiendedel af sin originale størrelse og putter den på jeres finger, kan det være, at I ender med noget, der ligner den nye Modulaj gadget fra canadiske Triing.

Modulaj er nemlig et smykke lavet af titanium fra fly-industrien og kunstige ædelstene, der sender den traditionelle fingerring ind i det trådløse og digitale tidsalder.

Ringen og den tilhørende app lover at kunne organisere og filtrere ligegyldige informationer fra at blive sendt helt frem til brugeren. Og irrelevant data får vi masser af hver dag – bare check jeres email indboks.

I stedet vil Modulaj lære, hvad brugeren mener er relevant for ham eller hende – og kun lade de ting strømme frem til ringens lille touch display.

Det sker ud fra tre grund-principper – øget effektivtet, personlig sikkerhed og sundhed samt sociale inter-aktioner.Modulaj kan således informere os om telefon opkald, sms, kalender aftaler, huske-ting og emails, der er vigtige.

Brugeren kan i den forbindelse lave, hvad Triing kalder ”word clouds”. Lister af ord og navne, der altid skal slippe igennem filtreret – eller det modsatte – holdes væk.

Ringen kan sågar foretage en falsk opringning eller sende et SOS for at hjælpe sin ejer ud af en nødsituation eller kommunikation, der er ved at være pinlig og besværlig.

På sin reklameside på Kickstarter skriver Triing bl.a, at smykker ikke har forandret sig meget i de seneste to tusinde år:

”Vi genopfinder smykker og gør dem relevante for bærere i det 21. århundre. Teknologi og modulære koncepter skaber smykker, der vil blive værdsat lige så meget som funktionelle hjælpere i hverdagen som som dekoration.”

Ringens modulære design gør, at man med få håndgreb kan ændre dens udseende og farve. Selve ringen er lavet at letvægts titanium.

Det kan man så mene om, hvad man vil. Men flotte lyder ordene.

Faktum er imidlertid, at den ”smarte” ring kan kommunikere trådløst med iPhones og Android mobiler, der bogstaveligt vil få deres ønskede informationer på fingeren.

Man ser, føler eller hører alarmer fra Modulaj om noget relevant. De mest udbredte notifikationer vises som letforståelige og lysende symboler – og man kan tænde eller slukke mobiltelefonen i sin lomme eller taske med en håndbevægelse af ringen.

Triing forestiller sig, at Modulaj ringen er ”unisex”. Den skal altså kunne bæres med fornøjelse af både kvinder og mænd.

De skal betale 170 USD eller knap 1.200 kroner ved forudbestilling af Modulaj. Smykket lander så på deres bord i februar næste år.

Ringen er vandtæt og vejer kun 15 gram. Designet – nuvel, lidt science fiction agtigt er det. Modulaj fås i farverne is-hvid, himmel-blå og nat-sort.…

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Garmin til søens folk