GO 2 er til glad sommer-musik

Store forventninger, stor skuffelse

I de senere uger har pc-giganten Lenovo fyret rigtigt op under forventninger til en helt utrolig smartphone, der skulle komme i dag. Med en skærm, som fylder hele fronten – og et internt lager, der er så stort som på en Lenovo server.

Det eneste korrekte er, at Lenovo havde verdens-premiere på den nye mobil i dag – og at den hedder Lenovo Z5. Resten var det rene opspind. Z5 er pæn og nydelig, men i virkeligheden kun en mellemklasse telefon. Ikke noget super over den.

De første billeder af Lenovo Z5 viste en mobil, hvor skærmen fyldte 95 pct. af fronten. Det ville være en ny verdensrekord og første gang, at en telefon lever op til drømmen at have en skærm med telefon nedenunder – og ikke en telefon med skærm på.

Sådan kommer Lenovo Z5 til at se ud i virkeligheden….

Virkeligheden skulle så vise en mobil med 6,2 tommers skærm i Full HD+ kvalitet (2.280 gange 1.080 punkter), meget aflangt 19:9 format og en iPhone X notch i toppen. Altså et indhak til kamera og sensorer a la Apples dyreste telefon.

Det er der ikke noget nyt i, for det laver adskillige andre japanske mobilfabrikanter også. OK – rammerne om skærmen er tynde – og sien. Meget flot, men langt fra de lovede/ønskede 95 pct.

Processoren er ikkkkert meget tyndere end på iPhone X. Indhakket er også slankere end hos Apple. Alt i alt giver det 90 pct. skærm på fronte engang Snapdragon 845, som de fleste toptelefoner er udstyret med i år. Men Z5 skal måske heller ikke være så top, som analytikerne havde forventet. Prisen er bestemt heller ikke i top-enden.

kommer med en Snapdragon 636 mellemklasse processor og i versioner med enten 6 GB RAM og 64 GB lager eller 8/128 GB. OK, men set mange gange før – og bedre. De antydede 4 TB lager – eller 28 gange større – er der slet ikke noget om.

Og med denne tegning sørgede Lenovo for at skaffe en voldsom stor forhånds-interesse for Z5.

Selvfølgelig har den nye Lenovo Z5 et dobbelt kamera på ryggen. Det har de fleste nye telefoner nu om dage. Kameraerne er på 16 og 8 megapixel, mens selfies skydes med en 8 megapixel billedsensor. So what.

Der er en fingeraftryks skanner bagpå. Batteriet er på 3.300 mAh, styresystemet Android 8.1 Oreo, og Z5 kan oplades trådløst via Qi paneler. Ligesom Apples seneste iPhone generation.

Og så til sidst prisen – for den er det umiddelbart mest positive, man kan sige om Lenovo Z5. I Kina koster 64 GB modellen kun 1.299 yuan eller knap 1.400 kroner. Den store 128 GB udgave skal kineserne giver 1.799 yuan for – ca. 1.900 kroner.

På nuværende tidspunkt er der ikke noget fremme om, hvorvidt Lenovo Z5 kommer til Europa og Danmark. Hvis telefonen havde haft de super-data, som de fleste regnede med, ville den have haft en god chance på et kræsent marked som det danske. Nu vil det kræve en meget god pris, hvis Lenovo Z5 skal kunne begå sig på vores breddegrader….

Lenovo Z5 skal have en feature, der hedder U Touch. Efter billederne at dømme kunne det være en “kramme-funktion” a la HTC, hvor man f.eks. kan skifte app eller tænde for kameraet ved at trykke på siden af telefonen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GO 2 er til glad sommer-musik