Hvad de søger, skal du få

Lille, nuttet og ikke spor ”smart”

Hvis jeg skal være helt ærlig, troede jeg, at jeg sagtens kunne nøjes med en ny smartphone med jævne mellem. En af de nye modeller helst. Men en ”u-smart” mobiltelefon?

Sådan nogle har jeg nok haft et dusin af, inden de første rigtige smartphones dukkede op for ti år siden i skikkelse af Apple iPhone. Dengang hed de Ericsson, Nokia, Motorola, Philips, Dancall, Storno osv.

Men nu er jeg blevet omvendt. Efter at have set verdens mindste mobiltelefon. Den nye Zanco Tiny t1 er så lille og nuttet, at man ganske enkelt må eje en. Prisen på ca. 250 kroner er jo også overkommelig for de fleste.

Zanco kan ringe, og man kan sms’e med dem – hvis man har små fingre. Hele telefonen er jo ikke større end en lille æske tændstikker. Glem alt om at besøge Facebook, læse emails eller surfe på nettet. Den slags kan Tiny’s diminutive display slet ikke håndtere. Det kan vise bogstaver, tal og tegn. That’s it.

Til gengæld kan man få plads til telefonen overalt. I bh’en, hvis man er kvinde. I boxer-shortsene, hvis man er mand. Selv i bittesmå skjortelommer eller i den lomme i jakken, hvor man ellers placerer en pænt foldet lommetørklæde. Zanco ikke engang buler og afslører sin eksistens.

Har Zanco da slet ingen ulemper. Jo da – den værste er nok, at den i sin nuværende version kun fungerer i gamle 2G mobilnet. De er ved at blive lukket overalt, hvis de da ikke for længst er afløst af 3G og 4G.

Zanco Tiny sammenlignet med en almindelig størrelse smartphone – ikke engang en af de store modeller.

På den anden side havde Nokia samme problem, da man for et år siden re-lancerede kultmobilen 3310. Den er siden kommet i en 3G/4G udgave, da telefonen pludselig blev eftertragtet, som var det en ny iPhone XX. Det samme kunne jo sagtens ske med Zanco Tiny t1.

På få dage har Zanco nemlig hentet det beløb via iværksætter portalen, som var nødvendig for at indlede en større produktion af den lille telefon. Der er stadig 28 dage åbent for forudbestillinger, så det ekstra beløb, der kommer ind, bør Zanco bruge til at sætte en bedre radiomodtager i Tiny. En, der kan køre i mindst 3G mobilnet.

Den skægge nyhed måler i øvrigt beskedne 46 gange 21 gange 12 mm og vejer sølle 13 gram. Telefonen kører tre døgn i standby på en batteri opladning – eller man kan tale i 180 minutter uafbrudt, før Zanco Tiny skal tilføres nu energi.

Intro-prisen er 30 GBP eller godt 250 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad de søger, skal du få