Personlige data lå frit fremme på Twitter

Er Nemo sommerens hit under vand?

Der er jo mennesker, som absolut skal have udskiftet hele garderoben, inden de tager på sommerferie. Sidste års bikini, badebukser eller solbriller er simpelthen så yt, at de partout skal udskiftes med nye.

Mange vil sikkert også overveje at købe en ny smartphone, inden det går løs med farverige sommer parties, smukke sejlture, vandringer i naturen – eller bare en garanti for, at ens Instagram, Facebook eller Snapchat konto bliver fyldt op med nye billeder og selfies.

Må jeg i den forbindelse anbefale Huaweis nye P20 smartphone. Den er ikke kun elegant i designet, men tager også ganske fremragende billeder under alle lysforhold. Ikke underligt, at kameraet er blevet kåret til det bedste på en mobil.

Men nu skulle denne artikel jo egentlig hverken dreje sig om sommertøj eller en ny smartphone. Emnet er en helt anden gadget, som folk med interesse for, hvad der sker under vandoverfladen, helt sikkert gerne vil eje. Den nye Nemo undervands-drone.

Nemo kan dykke ned til 100 meter under bølgerne og svømme om kap med fiskene ved en maksimal topfart på 3,9 knob. Undervejs kan dronen optage flotte fotos med et 16 megapixel kamera eller skyde live-streamet video i 4K kvalitet og med 30 billeder i sekundet. Det ville selv salig Jacques Cousteau have elsket.

Landkrabber behøver ikke engang kaste sig i vandet for at følge Nemo. Betjeningen kan foregår fra land eller fra en båd ved hjælp af en app på ens iPhone og iPad eller en Android mobil og tablet.

Optagelserne under vand kan belyses med 1.000 lumens af et lampepanel med otte LED-pærer på den lille gule undervands-robot. Har man et par Virtual Reality briller, kan man opleve billederne, som om man svømmede ved siden af Nemo i havets dyb.

Nemo kan tage flotte fotos og videofilme i 4K kvalitet under vand.

Nemo er udviklet af det kinesiske firma Aquarobotman, der bl.a. har indbygget et patenteret QAS balance system i dronen. Det skal sikre meget roligere billeder, end man normalt ser fra selv meget dyrere undervands-droner og robotter.

Nemo leveres med et batteri, der kan køre i tre timer på en opladning, som varer 1,5 timer. Derfor vil de fleste Nemo brugere nok investere et flere batteri moduler, så de hele tiden har strøm nok til at svømme rundt med dronen.

Aquarobotman fortæller, at målgruppen for Nemo er meget bred. Selvfølgelig er der dykkere, som gerne vil tage billeder af deres oplevelser, mens de selv har begge arme fri. Det kan selvfølgelig også være lystfiskere, som gerne vil vide, om der er fangst at hente under båden eller nogle meter fra kysten. Og så er der forskere, fotografer eller bare gadget entusiaster.

Nemo kan i øjeblikket forudbestilles via iværksætter portalen Kickstarter til en favørpris på 999 USD – ca. 6.400 kroner. Den senere butikspris bliver 1.800 USD. Med i prisen følger et sæt batterier, bæretaske, oplader og et langt styrekabel. Levering vil ske til juli….

 

 

Nemo drives frem af fire små jetmotorer, der holder dronen meget rolig og stabil ved video optagelser under vand.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Personlige data lå frit fremme på Twitter