Dyreste iPhone er den bedst sælgende

Find ud af, hvor Facebook kigger med

På nuværende tidspunkt burde alle Facebook brugere have mødt et vindue på skærmen, der beder dem om at tjekke deres private indstillinger på verdens største sociale medie.

De justeringer, man kan foretage dér, vil være tilstrækkelige for langt de fleste. De giver nemlig adgang til at styre (og forhindre), hvad andre (venner) kan dele af ens personlige informationer.

Skeptiske brugere, kritiske medier og ængstelige politikere mener imidlertid ikke, at det er nok. Derfor presses Facebook til at komme med endnu flere værktøjer, der giver brugerne meget bedre kontrol over, hvad og hvem der kan følge deres aktiviteter online.

Det næste store skridt i den retning fra Facebooks side kommer til at hedde ”Clear History”. Det er en feature, der på samme tid er overvågnings værktøj og et sæt kontrol funktioner.

Clear History vil bl.a. afsløre, hvilke eksterne websider og apps med tilknyttede Facebook reklamer og analyse – inklusive Like knappen – der sender browser informationer tilbage til det sociale medier. Derefter kan brugerne vælge, om Facebook fremover kan lænke disse data til ens private profil.

Netop Facebooks mulighed for at overvåge, hvad brugerne foretager sig på nettet uden for det sociale medier, har chokeret mange mennesker. Det var slemt nok, at Facebook holder øje med alt, hvad man siger og gør inde i det sociale medie – men på hele internet.

Her er Mark Zuckerbergs meddelelse på Facebook om det nye Clear History værktøj.

Disse eksterne websider, der samarbejder med Facebook, vil fortsat indsamle data om hver enkelt bruger og sende dem retur til det sociale medie. Men har man aktiveret Clear History, vil Facebook ikke længere lænke informationen til brugeres profil.

Det lyder måske banalt, men det gør en stor forskel: Facebook kan nemlig så kun pakke generel info om brugeres interesser, geografi, alder osv. til annoncører og apps. Ikke data, der kan identificere den enkelte person.

Facebook har indtil videre kun annonceret Clear History. Det er uklart, hvornår Facebook brugerne får adgang til det nye beskyttelses-værktøj….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dyreste iPhone er den bedst sælgende