Hi-Fi på rulle hos Bunaco

MateBook X Pro er ren elegance

Selvom konkurrenterne nok snarere er HP, Dell, Lenovo og Fujitsu, tænkte de fleste nok på Apple, da Huaweis lancerede sin første laptop for godt et år siden.

Huawei, som de fleste kender fra smartphones, brød nemlig en smule med det ellers meget stramme design, der kendetegner rivalerne i markedet for bærbare Windows maskiner.

Det lidt anderledes udseende, der får MateBook til at se dyrere og mere eksklusiv ud end de fleste rivaler, går igen i den helt nye MateBook X Pro.

Først og fremmest har laptoppen fået en større skærm – 14 tommer – der føles endnu større. Det skyldes, at Huawei udnytter sin knowhow fra smartphones og lancerer det første ”FullView” display på en laptop.

MateBook X Pro er fremstillet i samme dyre aluminiums legering, der anvendes til passagerfly. Den nye laptop vejer 1,33 kilo.

Touch skærmen har ekstremt tynde rammer – den fylder 91 pct. af fladen – og leverer 3K billeder i en kvalitet på 3.000 gange 2.000 punkter. Det må være en fornøjelse at se videoer på den laptop.

Hvor de fleste nye laptops på markedet skærme i 16:9 format, kommer Huawei med 3:2 på MateBook X Pro. Formaterne er selvfølgelig en smagssag eller et spørgsmål om vane, men Huawei hævder, at deres løsning kan vise mere indhold på skærmen ad gangen end rivalerne.

Huaweis Matebooks hører til i luksus-klassen. Både med hensyn til finish, kvalitet og pris. Det bliver nok ikke en undtagelse med den nye X Pro, selvom Huawei endnu ikke vil oplyse priser. Kun, at den elegante notebook vil kunne fås i farverne Space Grey og Mystic Silver.

For at imødegå lidt kritik har Huawei oppet sig med hensyn til processorkraft. MateBook X Pro fås med de nyeste udgaver af Intel Core i5 og i7 processorer, der gør den lille maskine op til 40 pct. hurtigere end forgængeren.

Denne tast på MateBook X Pro gemmer på laptoppens kamera til f.eks. video konferencer.

Samtidig har Huawei igen ”lånt” på hylderne hos mobiltelefonerne og indbygget et intelligent energispare system i MateBook X Pro. Det skulle sikre, at laptoppen kan køre i 14 timer ved blandet kontorarbejde, 15 timer ved browsing på nettet eller 12 timer ved filmvisning – på en batteri opladning. Det er flot, hvis tallene holder i praksis.

På lydsiden fortsætter Huawei sit tætte samarbejde med Dolby Laboratories. Derfor indeholder MateBook X Pro et komplet Dolby Atmos Surround system.

I det superslanke kabinet sidder fire højttalere – to på hver side af tastaturet. De to øverste er til diskant, de to nederste til mellemtone og bas. Højttalerne skal meget klogt være isolerede og adskilt fra selve computerens chassis, så man skulle undgå klirrende lyde, og at kabinettet ”spiller med”.

Udenlandske medier, som allerede har haft mulighed for at afprøve MateBook X Pro på Mobile World udstillingen i Barcelona i dag, hæfter sig ved en ekstra finesse – eller skal vi kalde det en særhed fra Huaweis side.

Rammerne om den 14 tommer store 3K skærm er ekstremt tynde – ligesom på moderne Huaweis smartphones.

Laptoppens kamera til f.eks. Skype video sidder ikke som normalt over skærmen. I stedet er det flyttet ned i en tast i øverste række af tastaturet. Trykker man på den, popper den op og afslører, at den indeholder et 1 MP kamera.

Ideen er at øge sikkerheden. Alt for mange kører med deres kamera tændt på laptoppen uden at være opmærksomme på det – og det er en ren foræring for snedige hackere. Med Huaweis løsning skal man manuelt tænde for kameraet, og man får som kvittering en lampe tændt lige ved siden af kamera tasten.

Om ideen i sidste ende er specielt smart, når man har store håndværker hænder, der blokerer for udsynet til brugerens ansigt, må praksis vise. I hvert fald vil Danmarks fhv. udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen næppe købe en Huawei MateBook X Pro. Han hadede nemlig at blive fotograferet skråt nedefra, fordi det fremhævede hans markante næse for meget.

Huawei har ikke oplyst, hvornår MateBook X Pro kan købes på det danske marked….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hi-Fi på rulle hos Bunaco