Snapchat er det nye skønheds ideal

Hi-Fi på rulle hos Bunaco

Når man læser anmeldelser af dyre Hi-Fi højttalere, render man ofte ind i tillægsord som ”monumental” om lyden eller ”skulpturel” om udseendet.

Selvfølgelig er der tale om maleriske beskrivelser af, hvad anmelderen føler. Især, hvis han mangler ord til at forklare, hvad han hører – eller bare har begrænset plads til at udfylde sin prosa på.

Anyway – denne nye højttaler fra Japan kan i hvert fald kaldes skulpturel og anderledes i sit design. Faktisk ligner Bunaco snarere en overdimensionel proptrækker end en ting, der skulle kunne formidle smuk lyd og musik.

Det er det kendte japanske designhus Nendo, der står bag højttaleren. Den er skabt for ligeledes japanske Bunaco, der er specialist i brugskunst af træ.

Højttaleren sidder i et rør af tykt og gennemsigtigt kunststof, der skal være lige så resonansfrit som godt træ. Alene det tyder på en ordentlig lydkvalitet. Selve fuldtone højttaleren sidder i toppen og spreder lyden i 360 grader.

Enheden er monteret i en rulle af tyndt skåret bøgetræs bånd, der både er dekorativ, vandtæt og hårdt komprimeret. Ned igennem røret ser man øverst en omvendt kegle og længere nede enden af den oprullede bøgetræs-rulle – næsten som en lang hale til musikken.

Bunaco bruger i øvrigt samme teknik med oprullet bøgetræ til andre af sine produkter – skåle, tallerkener, lampefødder – og til en mindre trådløs bordhøjttaler ved navn Faggio….

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snapchat er det nye skønheds ideal