En ny smartphone til 200 kroner?

Kina bygger højst mest

Byggeriet af højhuse – lad os bare kalde dem skyskrabere, fordi de lyder mere malerisk – satte nye rekorder i det forløbne år.

144 bygninger på over 200 meters højde blev rejst i 2017 verden over. De 15 af den var, hvad man kalder ”super tall buildings”. Det vil sige, at de rager mindst 300 meter op fra jordoverfladen.

Kina fører an i denne udvikling. Over halvdelen af de nye skyskrabere – 76 styk – befinder sig i kinesiske storbyer.

I den sammenligning er USA nærmest ingenting, selvom landet ofte praler af at være hjemsted for skyskrabere. Dér, hvor de høje bygninger blev opfundet.

I 2017 blev det dog kun til 10 nye højhuse i Trumps land. Dermed overhaler han kun knap vennerne i Sydkorea (syv skyskrabere) og yndlingsfjenden i Nordkorea på en global tredjeplads.

Nordkorea må åbenbart have penge til overs fra udviklingen af atomraketter til at bygge fire helt nye skyskrabere i Ryomyong kvarteret i hovedstaden Pyongyang. Den højeste af dem er på 270 meter.

Det er det rene lavhus-byggeri, når man sammenligner med Kinas højeste bygning i 2017. Det er Ping An Finance Center i Shenzhen, der er på 115 etager og 599 meter i højden. (Se indledningsfoto til denne artikel).

Årets næsthøjeste nye bygning er Lotte World Tower i Seoul i Sydkorea, mens Dubai kommer ind på en tredjeplads med sin nye Marina 101….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En ny smartphone til 200 kroner?