Bedre varsling af jordskælv, tsunami og terror

Dit barns første mobil sidder på armen

I den senere tid har der især i udenlandske medier om, hvorvidt det nu var en god idé at give familiens yngste medlemmer legetøj og gadges, der satte dem i trådløs forbindelse med internet.

Det viste sig nemlig, at mange legetøjs-fabrikanter havde set stort på sikkerheden i deres iver efter at lancere billige dukker, armbåndsure, teddybjørne og andet udstyr, der fungerede online. Hackere kunne lettere end ingenting bryde ind på børnenes online kommunikation, aflytte deres chat med hinanden, kopiere deres adresser og spørge ind til, om deres forældre var rige og havde alarmer i huset osv.

Folkene bag den nye MyFirst Fone har lyttet til kritikken og først og fremmest sørget for, at både stemme-baserede opkald og anden kommunikation til og fra det nye smartwatch er kryptere fra ende til anden.

Målgruppen forOaxis’  MyFirst Fone er små børn og unger op til de første par årgange i skolerne. De kan bruge uret både til praktiske ting som f.eks. at se, hvad klokken er, til at spille spil på og holde kontakt med forældrene. De kan til gengæld via GPS holde øje med, hvor børnene befinder sig.

Oaxis tænkte i første omgang på at bygge en lille og sjov mobiltelefon, men foretrak armbånds-varianten til sidst. Små børn har det jo med at smide ting væk eller glemme dem, og det er alt andet lige sværere med en gadget, der sidder fast på barnets håndled.

MyFirst Fone kan tåle både vand og hårde stød uden at gå i stykker.

I princippet er MyFirst Fone en 3G mobiltelefon, som er anbragt i et børneur. Den indeholder processor og hukommelse som en ”voksen” smartphone og kan derfor bruges både til traditionelle telefonopkald og til videokald via f.eks. Skype.

MyFirst Fone har som nævnt spil indbygget, og børnene kan bruge den til at modtage sms opkald. Den modsatte vej bliver lidt sværere, fordi armbåndsuret er så lille, at der ikke er plads til et tastatur. Derfor må børnene nøjes med at svare på sms ved hjælp af emojis eller stemme opkald.

Ud over krypteringen har MyFirst Fone og anden sikkerhed indbygget, som skal forhindre misbrug. F.eks. tager telefonen kun opkald fra personer og numre, som forældrene på forhånd har godkendt via en medfølgende app. Den kan de ”gamle” have liggende på både en iPhone/iPad eller en Android telefon og tablet.

Forældre kan via GPS følge med i, hvor deres børn befinder sig.

 

Forældre kan løbende holde øje med børnenes geografiske placering via urets GPS og/eller Wi-Fi, hvis de befinder sig indendørs i en bygning med trådløst netværk. Man kan også sætte virtuelle grænser for, hvor barnet må bevæge sig. Bryder det grænsen, bliver forældrene straks alarmeret.

Desuden kan forældrene pr. fjernstyring tænde for MyFirst Fones mikrofon og lytte med på, hvad der sker omkring barnet. Lidt ”big mother is watching you”, men sikkert en betryggende funktion for mange voksne, som er ængstelige for, hvad deres små efterkommere foretager sig ude i den store verden.

Skulle barnet føle sig truet, være kommet galt afsted eller bare gerne vil hjem til moar, kan den lille sende en SOS til forældrene ved tryk på en enkelt knap.

MyFirst Fone kan vise “live” video samtaler med f.eks. barnets forældre.

Lærere vil elske, at MyFirst Fone har en ”stille” funktion, som kan aktiveres, når barnet f.eks. sidder i en skoletime. Ellers ender det let med et mobilt kaos, når en hel flok små børn i et klasseværelse svarer på opkald, sender beskeder til hinanden, ser videoer osv.

Endelig skal jeg huske at nævne, at MyFirst Fone er vandtæt og ikke tager skade af stød eller et fald fra en barnehånd og ned på et hårdt underlag. Uret har skridt- og aktivitetstæller, så man kan se, om barnet får bevægelse nok. Der er indbyggetr foto kamera, og urets batteri kører i 60 timer på en opladning.

MyFirst Fone søger i øjeblikket ”crowd funding” via Kickstarter portalen. Derfor kan interesserede forudbestille et eksemplar af uret til en favørpris på 89 USD eller ca. 550 kroner. Når uret kommer i handelen fra marts næste år, bliver prisen næsten det dobbelte….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre varsling af jordskælv, tsunami og terror