Penge for likes i nyt socialt medie

EarDial er intelligent høreværn

Koncerter, diskoteker og anden form for elektrisk forstærket live optræden er sjovt og dejligt, mens det står på. Bagefter kan det være knap så skægt. Især hvis man har ringen for øret, når man kommer hjem. Lydstyrken har simpelthen været for høj.

Man kan selvfølgelig dæmpe for de høre-mæssige konsekvenser ved at putte vat i ørerne eller bruge ørepropper. Den lyd, der så trænger igennem er bare dårlig, og man kan svært nyde musikken. En realistisk dans til Michael Jacksons ”Billie Jean” ligner en omgang forvreden Frankenstein tramperi, fordi man kun kan høre en brøkdel af tonerne gennem ens fysiske filter i øret.

Så skal de nye EarDials være en meget bedre løsning. Det ligner små trådløse øretelefoner, men med en lidt anden funktion. Hvor øretelefoner a la f.eks. Apples populære AirPods skal spille musik højt og rent, skal EarDials spille tonerne lige så rent, men med lavere styrke.

Med EarDials følger en lille metaløske til opbevaring. Æsken kan f.eks. sættes i en taske eller bæltet med en karabinhage.

EarDials blokerer nemlig ikke for lydene udefra. De dæmper blot niveauet, så det aldrig kommer over 85 dB. Det et ikke skadeligt for ørerne, og man kan faktisk snakke med andre mennesker omkring sig uden at skulle hæve stemmen eller råbe under en koncert.

Man kan også sige, at EarDials fungerer som en blanding af trådløse øretelefoner og de nye moderne høre-apparater, man kan styre fra en smartphone app. Det lyder som en god idé, der tilmed koster en brøkdel af, hvad folk tror.

EarDial indeholder et aktivt Hi-Fi støjfilter, der klipper det øverste af lydniveauet, uden at det går ud over frekvensgangen. Både bas, stemmer i mellemtonen og de høje toner i diskanten slippes igennes.

Den medfølgende app kan både bruges til at styre EarDials ørepropperne og til at alarmere om støjen omkring en.

Med EarDial følger en app til mobiltelefonen, som har mange smarte funktioner. Først og fremmest naturligvis en knap, hvor man kan styre det accepterede lydniveau i dB. For at gøre det nemmere at forstå vises niveauerne i forskellig farver med dybt rød naturligvis som det farligste for ens hørelse.

Lige så praktisk er, at EarDial app’en fungerer hele tiden – også uden at man har de intelligente ørepropper i. Med andre ord kan man gå rundt og tjekke støjen omkring en – måtte det være i trafikken, på et overfyldt værtshus, på arbejdspladsen eller til en koncert. Endelig kan EarDial app’en fortælle, hvor længe ens øre kan tåle den aktuelle støj, uden at man bør tage ørepropper i.

Eardial ørepropperne er fremstillet af allergi-frit silikone og laretet med en special-lak, der beskytter mod ørevoks. Et sæt ørepropper inklusive en lille bæretaske i aluminium koster i øjeblikket 20 USD eller ca. 125 kroner….

EarDials er en slags blanding af øretelefoner og høreapparat.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Penge for likes i nyt socialt medie