Huawei P11 kommer i februar

Hvis Millenium Falcon var en bil

I det normale stjernekrigs univers er risikoen for trafik-uheld nok temmelig lille. I hvert fald, hvis piloter ikke bevidst placerer deres rumskibe tæt på venner og fjender.

Ude i universet taler vi ikke om vejbredder på 10 eller 20 meter, som når en ny hoved- eller motortrafik-vej bliver åbnet i Danmark. Mellem planeterne er der milliarder af kilometer plads at brede sig på.

Alligevel har den engelske forsikrings-selskab InsuretheGap leget med tallene og ladet sine computere komme med et forslag til, hvad det ville koste at forsikre Star Wars fartøjer som f.eks.T65 X-wing Starfighters eller Millenium Falcon.

Så kan Darth Vader begynde at tælle på sine behandskede fingre, hvad han skulle betale for sin enorme flåde af Tie Fighters og måske selve dødsstjernen. Eller Han Solo ville vide, hvor meget han skulle smugle for at betale girokortet for Millenium Falcon’s forsikring.

Som man kan se på infografikken, kan rumskibene ikke nøjes med at betale nogle tusinde kroner i forsikring, som vi kan med personbiler her nede på jorden. De skal snarere kalkulere med en tusind gange højere pris. Og prisen afhænger af fartøjets størrelse, styrke og pris.

Så vidt jeg husker, nævner LucasFilm og nu Disney ikke noget om hverken købspriser eller forsikrings-præmier i nogen af Star Wars filmene. Måske er det meget klogt, for så frygter biograf publikummet jo bare, at billetpriserne vil stige. De færreste af stjernekrigs fartøjerne holder sig nemlig uskadt særligt længe….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei P11 kommer i februar