Skærmen dominerer børns leg

HTC har ny toptelefon klar

Selvom store dele af HTC’s mobil-division blev solgt til Google for nylig, fortsætter den taiwanesiske fabrikant med at udvikle og producere smartphones under eget navn.

To af dem har officiel verdens premiere i dag – HTC U11 Plus og U11 Life. I hvert fald sidstnævnte er også på vej til det danske marked.

U11 Plus er HTC’s nye topmodel, der skal konkurrere med f.eks. Samsung Galaxy S8, Huawei Mate 10 eller Apples iPhone 8.

Med hensyn til specifikationer kunne det også sagtens lykkes. Problemet er snarere image og manglende opmærksomhed. For fem år siden var HTC et af de helt store smartphone mærker på det danske marked. I dag er HTC desværre lidt glemt hos de fleste.

HTC U11 Plus har et stort 6 tommers display i det aflange 18:9 format.

I design følger HTC U11 Plus den aktuelle modetrend med stor skærm i aflangt 18:9 format og tynde rammer omkring. Displayet er på hele 6 tommer i Quad HD+ kvalitet med 2.880 gange 1.440 punkter. Coveret i, hvad HTC kalder ”Liquid Glass.”

Som de fleste af sine rivaler rummer U11 Plus en Snapdragon 835 processor og enten 4 GB RAM og 64 GB lager eller 6 GB RAM og 128 GB lager. Styresystemet er det nye Android 8.0 Oreo, og batteriet på 3.930 mAh har Qualcomms hurtige Quick Charge 3.0 opladning.

Modsat flertallet af konkurrenter nøjes HTC med et enkelt kamera på bagsiden. Det er til gengæld meget lysfølsomt (f/1.7) og rummer en 12 megapixel UltraPixel 3 billedsensor. Der er optisk billed stabilisator og mulighed for at optage video i 4K Ultra HD kvalitet.

Selfie-kameraet på fronten er på mere beskedne 8 megapixel og et objektiv på f/2.0. Det er velegnet til f.eks. video chat og til små videoklip, der kan optages i Full HD kvalitet.

Naturligvis har den nye U11 Plus også HTC’s meget specielle Edge Sense kramme-funktioner. Ved at klemme lidt hårdt på siderne af telefonen, mens man holder den i hånden, kan man f.eks. åbne kamera, tænde udvalgte apps eller kalde stemme-genkendelsen frem.  U11 kan nemlig styres med mundtlige kommandoer via enten Googles Assistant eller Amazons Alexa.

En eventuel dansk pris på HTC’s nye topmodel er ikke offentliggjort endnu, men ude i Europa skal den koste 799 euro. Det svarer til ca. 6.000 kroner. I sort, sølv eller en helt ny, nærmest selvlysende metallic kulør, der kan minde om Apples guld-farve på de nye iPhone 8’ere.

Hvor U11 Plus telefonen endnu ikke omtales på HTC’s danske hjemmeside, er lillebror U11 Life dukket op i dag. Den kan nu forudbestilles til priser fra 2.889 kroner i sort eller blåt. Det lyder som en meget attraktiv prissætning.

U11 Life er mindre end storebroderen. Skærmen på ”kun” 5,2 tommer og i Full HD (1.920 x 1.080 punkter). Til gengæld er telefonen – som navnet også antyder – mere action og foto orienteret.

HTC’s nye U11 Life udmærker sig bl.a. med et selfie kamera på hele 16 megapixel. Telefonen skal koste 2.900 kroner på det danske marked.

U11 Life er f.eks. vandtæt efter IP67 specifikationerne, og selfie kameraet imponerer med en 16 megapixel sensor. Lysfølsomheden er på f/2.0, og telefonen kommer med en række særlige funktioner og apps rettet mod entusiaster af selvportrætter.

Processoren er en mellemklasse Snapdragon 630 med tilhørende 3 GB RAM og 32 GB lager. Styresystemet er Android 7.1.1 Nougat med HTC’s grafiske Sense brugerflade lagt ovenpå. Hoved-kameraet på bagsiden er på 16 megapixel med fase-korrigerende autofokus. Det kan optage video i 4K kvalitet.

Ligesom storebror har U11 Life det specielle Edge Sense system, hvor et klem kan åbne kamera eller lynhurtigt skifte mellem for- og bagkamera. Telefonen er desuden udstyret med HTC’s USonic lydkredskøb, der giver musik-afspilning i Hi-Fi Hi-Res kvalitet og en aktiv støjreduktion i de medfølgende øretelefoner.

Life bliver i øvrigt en af de første smartphones på det danske marked med Googles nye Android One styresystem. Det er et forsøg fra Googles side at skabe en 100 pct. standard Android uden ekstra brugerflade på. Den tilbyder Google til fabrikanter med relativt billige smartphones, der skal være nemme at gå til for forbrugerne…

HTC’s nye U11 Plus topmodel fremtræder i tidstypisk moderne design med stor skærm og smalle rammer omkring 6 tommer displayet.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skærmen dominerer børns leg