Apple og iPhone gennem 10 år

Smart maske giver bedre søvn

Ved du, hvad Leonardo da Vinci, Salvador Dali, Napoleon Bonaparte, Thomas Edison eller Nikola Tesla havde til fælles – ud over at de alle var genier?

De var alle mestre i effektivitet og i at administrere dagligdagen ved at styre deres søvn meget præcist. De havde lært deres personliger søvnbehov at kende og kunne planlægge deres optimale sove-tidspunkter, så deres kroppe kunne nøjes med tre-fire timers intens og dyb søvn hvert døgn. Resultatet: Genierne kunne være vågne og produktive i op til 20 timer.

Hvert menneske har forskellige søvnbehov. Tidspunkt, længde, dybde og omgivelserne, hvor man ligger, har indflydelse på ens søvn-kvalitet. Det store problem for mange er, at de ikke kender dem.

Moderne elektroniske søvn-assistanter kan hjælpe med den opgave.  De findes f.eks. som app til mobilen, som selvstændig gadget, indbygget i vækkeure eller som smarte hovedbånd.

Neuroon Open er et  af de mest avancerede af slagsen – og det kan bruges både til at opnå en effektiv søvn, til den optimale vækning, til meditation, polyfasisk søvn og til lysere drømme.

Neuroon består af to dele: En EEG enhed, der måler hjerne aktiviteten – og en øjenmaske, der har integrerede LED-lys til blid vækning af brugeren. Lysene anvendes også til at aktivere drømme.

EEG enheden overvåger hjernens bølger, så man via en app på mobilen eller en tablet kan få et præcist billede af ens søvn-rytme, søvn-behov og sovevaner.

EEG’en bruges også til at meditere, hvor den spiller bestemte lyde og melodier, der kan lulle hjernen ien  dybt afslappende tilstand.

Neuroon Open’s mest overraskende evne er dog, at hovedbåndet arbejder sammen med husets øvrige enheder på ”tingenes internet”. Hovedbåndet aftaler med termostaten, hvor varmt der skal være i lokalet, justerer lampernes lysstyrke og stereo-anlæggets musik.

Formålet er i alle tilfælde at give brugeren en effektiv og sund søvn – og en vækning, så han eller hun er frisk og veloplagt fra morgenstunden.

Open navnet i Neuroons navn henviser til, at hovedbåndet kan integreres med andre fabrikanters apps og elektroniske enheder. Man kan sågar bygge sit eget hovedbånd ved at følge en vejledning på Neuroons webside.

Hvem siger, at man skal have otte timers søvn hver nat – i hvert fald ikke Neuroon Open, der i øjeblikket kan forudbestilles via Kickstarter til en favørpris på 119 USD – knap 800 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple og iPhone gennem 10 år